jul, dødsfall og julekalendere

 •   

Fortsatt i god stemning etter vår tidlige julefeiring, satte jeg meg til for å løse kalender oppgaver. Heldig vis så jeg mase kommentaren tidlig, for hadde jeg sett den en time senere hadde jeg bare lagt fra meg prosjektet for kvelden og kanskje resten av året også. Husk jeg er ingen robot og jeg må få lov til å gjøre andre ting enn å sitte her å få blemmer i rumpa.

Jeg hadde fått ut en liste og hadde akkurat startet på neste da det dukket opp en melding på facebook. Et familiemedlem hadde død for en time siden. Det var ikke et overaskende dødsfall eller noen som sto meg veldig nær, men jeg visste at mamma hadde planlagt tur opp for å si farvel snart.

Min første tanke var at mamma ikke skulle lese dette på nett og jeg kastet meg over telefonen. Dårlige nyheter sprer seg fort og jeg tror det var mange som tenkte det samme. Det ble ett telefon kaos. Men jeg forsto fort at mamma var opptatt i telefonen og derfor mest sannsynlig fikk vite det der. Så jeg prøvde å slappe av. Tanta mi oppdaterte meg litt og jeg tilbød meg å være hos mormor i natt om hun ønsket det. Vi kom frem til at hun mest sannsynlig ville være i fred.

Etter hvert ringte mamma meg fordi hun ønsket at jeg skulle få vite det av henne og ikke lese det på nett, men det var jo litt sent. Hun sa det gikk bra og at jeg skulle jobbe vidre.

Så der satt jeg plutselig med julebrus, pepperkake og smak av pinnekjøtt i munnen. Den gode følelsen hadde forandret seg til spenninger og nervøsitet da jeg ikke visste hva jeg skulle gjøre med alle spenningene, og jeg løste oppgaver på julekalendere ?

Jeg husker ingen ting av hva jeg har gjort, men jeg vet jeg slet med å treffe riktige taster på tastaturet en stund. Så tok jeg vett til meg og tok en stor kopp kamille te for å roe meg ned. Det er ikke akutt sorg som har rammet meg, men sjokk og ønske om å gjøre noe, fikse alt for resten av familien min som kjente personen bedre enn meg, få alt i orden igjen.

Men jeg fikk ut alle listene mine før klokken 23.00 og fikk tatt resten av kalenderne etter det. Lykke ligger bak meg og sover, sikkert sliten etter dagen. Jeg tror jeg skal sette meg forran tv`n med en stor kopp kakao og prøve og roe meg ned litt før jeg legger meg. Tror det kommer til å bli en sen start på dagen i morgen.

  1. Utrolig trist å høre, jeg mistet min mor tidlig, det var heller ingen overraskelse at det skjedde, men uansett så er det ingenting som kan forberede enn på at noen dør. Selv om man vet det lang tid i forveien, er smerten like stor når det først skjer 🙁 Kondolerer til deg og dine. Kalenderen er ikke så viktig akkurat nå. Må bare ta den tiden du trenger.
   Klem

  2. Setter stor pris på å nok en gang følge adventstiden med svar og kalender fra deg, men pass på deg selv! Om noen skulle bli skuffet for at noen svar ikke kommer ut, så fortjener de ikke tilgang til siden i det hele tatt. Så prioriter deg, ditt og dine som du lovet oss følgere, det skal være en glede for alle parter 🙂 Og tar gjerne oversikt over ting du vinner etter hvert, krysser fingrene like mye for deg som for meg, så gøy å se andre vinne også 🙂

  3. Tone: jeg går i noe som jeg kaller krise modus når ting skjer. masse energi og kroppen stålsetter seg for å takle det som kommer. men det var ingenting å gjøre i går, så all denne energien ble mer et problem enn hjelp. men en joggetur med hunden min hjalp mye, så kakao før sengetid. har vunnet to premier, skal skrive det ned når jeg får tid

  4. Kondolerer!
   Når det gjelder listene må jo de gå i tredje rekke. Laaaangt etter familien, så om noen maser er det bare å overse det. Du får heller ha takk for hjelpen med dem du tar, og så får man selv ta dem som ikke er løst før 23. Det er jo ikke verre 🙂

  5. Så leit å høre! Håper du tar det med ro og prioriterer deg selv. Jeg setter i hvertfall veldig stor pris på alt arbeidet du gjør, men det er ingen krise om ikke alt kommer hver dag, jeg kan jo heller bare bruke linkene og løse det selv 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg