Grand cafe

9 minutter før bordreserveringen vår, sto jeg og Mormor utenfor dørene til Grand Cafe. Vi kan vel ikke gå inn sier hun litt skeptisk, men tanken på å stå ute i regnet og vente på resten av familien fristet ikke, så jeg dro henne med inn.
En veldig hyggelig hovmester viste oss til bordet vårt og sjekket om gavekortet mitt fungerte og hvor mye det var på det. Mamma kom før jeg rakk å sette meg ned og det var bra for det første hun spurte om var om vi kunne bytte bord til et ved maleriene. Nok en gang stilte den snille hovmesteren opp og ordnet bord til oss inne i hjørnet.

Vi ble plassert på et stort rundt bord som vippet og knirket. avstanden i mellom oss gjorde så vi måtte rope til hverandre når vi skulle prate. Men støynivået i lokalene gjorde dette ganske praktisk uansett. Kanskje en sammenheng? Jeg føler også at noen burde påpeke til dem der at det er en grunn til at de fleste stoler har fire ben, noe damen på nabobordet også innså da hun gikk rett i gulvet. Du skal sitte veldig stille på en trefotet stol.

Vi fikk fortløpende servert drikke etter som folk kom og kelneren hadde god tålmodighet når vi surret og forandret meninger med bestillingen vår. Jeg gikk for tre småretter og resten av familien gikk for hovedrett. En time etter vi hadde kommet var mamma litt sjokkert over at maten ikke hadde kommet enda, men jeg påpekte at jeg hadde jo allerede spist to retter og det var ikke min eller deres feil at de andre ikke hadde bestilt hovedrett. Hun lo litt da hun kom på det og forsto da at ting tok tid.

Jeg hadde fått velge hvilke retter jeg ville ha som forrett og hvilke som hovedrett. Jeg valgte å ta fisken som hovedrett og det var jeg veldig glad for. Jeg startet med: Pinnekjøtt- og andeleverterrin / tindved / macademia og Grillet hjertesalat / pistasj / mozarella.

Pinnekjøtt retten som ikke var pinnekjøtt var ganske rar, jeg og mennene rundt bordet smakte på den. Salaten var kjempegod.

Resten av folket hadde bestilt Dry age ytrefilet / brokkoli / estragon hollandaise og det var stor skuffelse over mangel av poteter. To av biffene var heller ikke varme, heller ikke sausen. Var ikke veldig stor glede over maten der, men biffen var vist god da.

Jeg spiste Piggvar / blomkål / myse og syntes fisken var himmelsk.

Så vi ble enige om at den beste løsningen her var å gjøre som de anbefalte og bestille småretter. Jeg var veldig fornøyd med det meste, de andre ikke fult så fornøyde.

Vi fikk veldig god service og alle rare forespørsler om hvordan vi ville ha maten ble godtatt. Det falt selvfølgelig ikke inn noen å presisere at man ønsket varm biff på forhånd.

Det var en blandet følelse mellom oss om hva vi tenkte når vi forlot stedet. Men noe var vi sikre på. Vi hadde kost oss og vi er glad grand cafe og maleriene er tilbake.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg