draps maskinen Norge

Sterk overskrift, men helt klart nødvendig.

Rett før jeg dro til byen i går leste jeg om at det var mulig at de skulle ta livet av så mange som 30 av våre 68 ulver. I løpet av dagen tenkte jeg på alt fra å stelle meg i ulv kostyme på parkeringsplassen med skilt som sier et liv er et liv, eller ta meg i stedet. Til små mentale raseri anfall.

Nå skal det sies at jeg har ingen planer om å stå med slikt skilt, heller ikke be noen ta meg i stedet. Jeg nevner det fordi tanken var der og viser hvor hardt i hjerte dette traff meg. Men tror de handlingene hadde knust familien min og folk hadde vel mer sett inn i min psykiske historie enn i det norske regelverket.

Jeg hadde roet meg litt ned i løpet av dagen og kunne derfor ikke tro mine egne øyne da jeg så at det ikke var som fryktet, åpnet for halvering av våre utrydningstruede dyr, men verre, hele 47 ulver skal drepes. En miljøkriminalitet jeg aldri vil kunne tilgi.

Ulvene har ikke fått samme skole tilbud som de fleste andre i Norge. Så de kan ikke lese kommune grenser, ulvesoner eller lese vedtaket om hvor mange kull de får lov å ha.

Man skulle forresten tro at når man har en rase på den røde listen, og de viser seg å få flere barn enn det som var målet i planen, ville man hvert lykkelig. Ikke gått rundt å skyte ned hele flokken.

Jeg forstår hvor vondt det må ha vært for jegeren som mistet hunden sin i et ulveangrep for litt siden. Jeg har hund selv og det ville ha knust meg. Det vil det forresten også gjøre om en bil treffer den, noe som er mye mer sannsynlig. Det er en sjanse man tar når man slipper hunden løs.

Sauebønnene har jeg aldri forstått meg på. Ja jeg forstår at det svir økonomisk når ulveflokken har vært der. Men slipper man dyr løst ut på fjellet eller i skogen, vel da vil naturen gå sin gang. Ja man kan ikke passe på dem døgnet rund slik man gjorde før i tiden, men det er da ikke ulvene sin feil? Kanskje på tide å sette seg i tenkeboksen å finne en bedre måte å drive sauehold på.

Vi trenger de ville dyrene, både de som spiser kjøtt og de som spiser gress. Vi deler landet vårt med dem og det er vårt ansvar og problem å forstå og til rette legge for at vi kan leve et liv vedsiden av dem. Å holde bestanden nede på grensen til utrydning er ikke ett ansvarlig valg, og vi som mennesker kan skamme oss over at vi ikke klarer bedre.

OPPROP: Ja til ulv i norsk natur! Nei til Stortingets utrydningspolitikk

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg