bye bye telenor

I flere måneder har jeg gledet meg til den nye iphonen skulle komme ut. Ikke fordi det er så viktig for meg å ha det nyeste, men jeg vil gjerne ha noe som fungerer. Min iphone 5s startet i mai å gi klare tegn på at den så enden av livet. Siden jeg viste en ny iphone var rett rundt hjørnet, bestemte jeg meg for å vente med ny telefon til den kom.

Det startet med at musikken på telefonen ikke var riktig. Den hopper midt inni sanger, hopper over vers, den fjerner starten av sangene eller slutten. Neste gang jeg hører på sangen fungerer den fint igjen. Frustrerende, men jeg overlever.

Det startet å bli umulig å prate i telefonen. Jeg vet ikke hva folk hører, men jeg vet det er lite av stemmen min.

I løpet av sommeren har skjermen sluttet å reagere samtidig som at telefonen har startet å leve et liv på egenhånd. Jeg kan ha den liggende forran meg å se den åpner opp spill og trykke vilt rund. Jeg kan grunnet dette påstå at iphone ikke er noen gamer. For noen elendige valg den tar.

Så for en uke siden sto jeg opp tidlig og gikk tur med prinsessa slik at jeg kunne sitte klar 09.01 på telenor og reservere min nye telefon.

Etter dette har jeg bare gledet meg til dagen da mailen om telefonen og valg av telefonabonnement skulle komme. Jeg var først i køen og skulle slippe unna dette monsteret av en telefon jeg har fått. Jeg var så glad da jeg våknet og så jeg hadde fått tekstmelding om at det bare var å åpne mailen og fullføre min bestilling. Gleden ble dessverre kortvarig.

Jeg så hvilken telefon jeg hadde fått tildelt ? jeg hadde valgt størrelse, men ikke farge. Så at de prøvde å dytte på meg et langt dyrere abonnement, men slet med å finne prisen. Ja det sto en pris med swap, men jeg skulle jo ikke ha dette, jeg ønsket bare å kjøpe telefonen.
det tok meg overaskende lang tid før jeg innså at dette ikke var mulig. Jeg må bestille med swap og betale 1100 kroner ekstra for telefonen om jeg vil ha den.

Jeg ringte til kundeservice og de kunne fortelle meg at dette var innført på iphone 7 fordi de dekker en del av utgiftene til telefonen. Jeg lurte på om det var lovlig å tvinge noen til å velge nedbetalingsplan, men det var ikke deres problem. Jeg kunne kjøpe den i butikken og få betale den fult.

Jeg sjekket chess og fant ut at telefonen der kunne kjøpes rett ut og for 1089 kroner mindre. Så det Telenor støtter oss med er en ekstra utgift på over 1000 kr. Men jeg ga telenor en liten sjanse til og gikk og pratet med dem i butikken her oppe, de solgte også bare iphone 7 med swap.

Kort fortalt videre, jeg bytter til chess, selv om jeg havner bakerst i køen igjen. Ja det koster meg kanskje 200 å bryte avtalen jeg har med dem, så jeg sparer bare 800 kr på det.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg