tann mareritt

Natt til fredag satt jeg og koste meg med noe godt og netflix. Da jeg plutselig tygget på noe hardt, tittet jeg på det og konkluderte med at det sikkert var sukker som hadde stivnet. Det tok nesten 5 minutter før tungen rullet rundt i munnen min og fant et stort hull.

Det tok meg ikke lang tid å legge to og to sammen og jeg tittet på denne store biten jeg hadde tatt ut av munnen min. det må jo være nesten hele tanna tenkte jeg og fikk litt panikk. Siden klokken var så mye var det ikke noe annet å gjøre enn å legge meg og ta tak i problemet på fredag. Jeg lærte forresten veldig fort den natta at all drikke og mat måtte svelges ved hjelp av sugerør.. au..

Jeg var ikke så veldig overasket da jeg på fredagen fikk vite at tannen ikke kunne reddes. En plombe hadde tatt med seg en del av tannen da den spratt ut. Jeg har hatt vondt i den tannen lenge og hvert og klaget etter at plomben ble satt inn for noen måneder siden, men de mente smertene bare var ising i tennene. Noen ganger skulle du ønske du hadde feil.

Det som var igjen av tannen ble trukket og jeg dro hjem med troen om litt smerter en dag eller to og så var det verste over. Og på lørdag morgen virket det faktisk slik. Smertene fra kvelden før var kraftig redusert og jeg gjorde ting som normalt.

Natten til søndag var et mareritt. Jeg bråvåknet i panikk over at jeg måtte ta smertestillende i mellom marerittene mine. På søndagen hadde jeg med meg ekstra smertestillende hvor enn jeg gikk og jeg hadde hovnet opp i halve ansiktet.  Da jeg skulle pusse tennene før jeg la meg viste jeg det, her var det betent. Jeg klarte nesten ikke å åpne munnen.

Natt til mandag var enda verre enn den til søndag og jeg gikk nå rundt og smakte og luktet råttent. Hadde egentlig tenkt å se det ann noen dager til for å være sikker, men mamma overtalte meg til å ringe ned til tannlegen med en gang. Tror egentlig han kunne bekrefte betennelsen på lukten av munnen min alene. Han kunne ikke ta en ordentlig titt da jeg ikke klarte å åpne munnen min helt, men han kunne se verket og jeg fikk antibiotika og sterkere smertestillende.

Ett døgn på antibiotika og hevelsene har gått kraftig ned. Gjør fortsatt vondt, men trenger ikke den sterkeste medisinen. Smaker fortsatt vondt av vesken som renner ut av såret, men mye mindre av det. Håper jeg kan spise normal mat om en dag eller to.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg