i dag stjal jeg nesten en hund

I dag var jeg, mamma og en venn på tur med Lykke i hundremeter skogen. Vi hadde gått et stykke da vi kom til et slags kryss. Det var en sti ned til hundremeter skogen fra blokkene og som gikk videre frem til et utsiktspunkt lengere inn. Stien vi gikk på krysset denne stien og lagde da et lite kryss. På toppen av bakken til blokkene sto det en hund og Lykke løpe bjeffende opp til den. Jeg hadde allerede fortalt mamma at det var en hund vi kjente. Men da hun hadde kommet opp hørte vi en forsiktig piping fra utsiktsplassen.

Vi tittet inn og til benken var det festet en liten hund som pep. Hjertet mitt bare stoppet og jeg sa til mamma at jeg måtte bort å se om det var noen mennesker der. Hunden hadde ca 1 m på båndet, men hadde surret det rundt et tre og sto bom fast. Jeg ropte rundt og spurte om det var noen i nærheten, men fikk bare forsiktige pip tilbake.

Jeg nærmet meg hunden forsiktig, den var livredd, og lot den lukte på meg. Jeg tilbød den også en godbit, men den var den ikke interessert i. jeg fikk løsnet båndet og de andre kom bort til meg, da dukket de to unge mennesker opp fra skogholtet. Jeg fikk fort bekreftet at det var deres hund.

Hadde de vært noen minutter senere hadde jeg tatt hunden deres og ringt politiet.

De unge unngikk oss senere da de etter å ha hentet hunden måtte inn i buskene igjen og feste klærne ordentlig. Eller det er det vi tror de gjorde. Eneste som forklarte oppførselen deres og at de ikke ville svare meg når jeg ropte etter dem.

Så om du skal ha hyrdestund i skogen, velg en skog og ikke en liten tursti. Og ikke ta med deg hunden din og etterlat den alene. En hund alene på en tursti vekker oppmerksomhet.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg