flyktningene kommer

Overskriften er helt klart ikke en nyhet lengre. I deler av verden er det krig og folk flykter mot Europa og vi ser rundt oss i panikk. I avisene stør det flyktninger dit og flyktninger datt, og jeg føler det er på tide vi byter ut ordet med det de virkelig er, mennesker.
kastet tåregass mot flyktninger eller kastet tåregass på mennesker?
kanskje var ordet flyktning noe som viste at de trengte ekstra beskyttelse før, men i det siste har ordet blitt mer nedlatende om folk som har det vanskelig. Vi lærer oss til å ikke føle og se fordi de er ikke som oss, de er flyktninger.

Vi frykter kulturen deres, smertene deres, troen deres og mengden. Men sannheten er at de bare er mennesker som trenger trygghet. Muligheten til å jobbe, lære og sove relativt trygt om natten. Det er mange av de som kommer som sliter og som vil gjøre ulovlige ting, kanskje skade andre. Men de er bare et brøktall av alle de som kommer og er helt vanlige.

Hvordan hadde vi følt det om hele verden skulle dømme Nordmenn etter Brevik? For det er det vi gjør, vi dømmer uskyldige mennesker etter hva ekstremister med samme religion/land gjør. Ikke hvem de er og hva de har gjort.

Dette er mennesker som fortjener å bli mottatt med åpne armer, få trygge hjem og da skal man se at de aller fleste vil være med på å styrke samfunnet vårt og ikke svekke det.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg