barnevernet i dårlig lys

Nå er ikke jeg verdens største fan av barnevernet. Jeg ser hvorfor de er nødvendige og jeg ser hvor de gjør feil. Både i forhold til hvor de griper inn og hvor de ikke griper inn. Men i det siste føler jeg at det har gått trend i å henge ut barnevernet og nå blir jeg bare lei meg over hvor dumme jeg føler folk er.

Siden det har gått sport å henge ut barnevernet, er det nå bare å skrive inn hva man egentlig ønsker og man får automatisk støtte av hele landet, og kanskje mange land. Hvem bryr seg om at det de voksne som skriver inn til avisene egentlig er til barnas beste? De er jo glad i barna og da må de selvfølgelig ha rett?

Mens det i mange land protesteres mot at barn blir tatt fra foreldre som slår, under den teorien om at foreldrene mener det ikke er så farlig og egentlig vil de bare stjele barna deres. Siter vi her i landet og lager opprop mot en enkel sak hvor det helt klart er et barn som er offer, men fra hvilken side er derimot umulig å si.

Saken om den autistiske 15 åringen med Downs har blitt en media såpeopera der de ikke henger han ut fordi de ikke viser ansiktet i de tårevåte senene når de blir skilt? Hvor en kvinne som nekter å skrive under en kontrakt, har fått all støtte fordi media har tatt hennes side. Det er barnevernet sin skyld at hun ikke vil skrive under, de vil nemlig ikke gå med på Hennes krav.

Hva kravene hennes er vet vi ikke, bare at barnevernet har sagt nei og at fylkesmannen har gått igjennom saken og ikke funnet feil. Barnevernet kan ikke forsvare seg da de ikke kan gå ut med denne informasjonen.

Hvor er barnets sikkerhet når media velger å kaste seg på en slik bølge uten å vite hva kravene i virkeligheten er. Og om kravene virkelig for barnets beste. Vi blir oppfordret til å delta i denne nå offentlige ødeleggelsen av livet til en 15 åring med bare halve informasjonen. Og jeg kan bare ikke stoppe å tenke at hvilken omsorgsperson som synes dette er grei behandling av et forsvarsløst barn.

Etter å ha lest første artikkel hvor det sto at en av de to kravene hun ikke fikk igjennom var en garanti om at hun fikk beholde gutten selv om hun ikke kunne ta seg av han (eller var sykemeldt som hun sa), mistet hun min fulle sympati og hver gang jeg ser saken blir dratt opp blir jeg kvalm.

Er det virkelig greit å støtte at man får garanti om å få beholde barnet om man kan ta vare på det eller ei? Er ikke dette en direkte motsetning til hva fosterhjemmet egentlig er?

Er dette en sak hvor en kvinne ikke har fått viljen sin og drar barnet igjennom helvete for sin egen stolthet? Og hvordan er dette da barnevernet sin feil?

Jeg sier ikke jeg sitter på all informasjon da jeg har stoppet å lese mer enn over skriftene, men at hele landet tar en side uten å vite all fakta får meg til å bli veldig skeptisk.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg