En utrolig vakker natt

Noen fordeler må man ha ved å måtte ut i nesten 20 Oslo kuldegrader midt på natta mens resten sover. Og det som møtte meg var absolutt verdt det, og bekrefter at naturen fortsatt lager de vakreste tingene. Jeg hadde lest om lys søylene, men tenkte ikke så mye på dem da jeg gikk ut. De bildene som var tatt, mente jeg å lese var på morgenkvisten og derfor var fenomenet borte trodde jeg. Det jeg merket først var at jeg ble svimmel av å se ned på bakken mens jeg gikk. Jeg stoppet opp og så rundt meg og verden skinte. Hele bakken var dekket av glitter som glinset tilbake som en disko kule som hadde gått i tusen biter.

Bakken, biler og søppelhus var alt dekket av hvitt og glitrende lys. Selvfølgelig glimret det mest rett under gatelysene, men isen (for jeg regner med at det var det det var) reflekterte virkelig lyset.  Da kom jeg på lyssøylene jeg hadde les om og tittet opp.

Jeg var skuffet over at klokken var så mye som den var, så jeg ikke kunne ringe rundt til familien og be dem kaste på seg klærne og komme ut å se noe helt magisk. Det ble heller ikke en lang pause for å nyte det vakre rundt meg da jeg hadde en vilter valp jeg prøvde å holde rolig, og sa jeg at det var nesten 20 ? der ute?

(nesten minus 20 er gjettet frem etter kunnskap om at det var -15 20.30 og jeg regner med at temperaturen har falt noen grader siden da.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg