nyttårsaften 15/16

I år ble nyttårsaften feiret som den pleier. Familien samlet hos mamma til mat og skattejakt før vi alle gikk hver for oss? vent.. nei

Noen dager før lurte jeg på hva planen var med Lykke og jeg snudde trill rundt på planene. Alle var enig at jeg skulle være med henne klokken 00.00 , men at jeg nektet å la henne være alene for en enkel middag kom som et sjokk. Men selvfølgelig når de tenkte seg om forsto de hvorfor, folk bryr seg virkelig ikke om når de skyter opp rakettene sine. Jeg tror kanskje noen tenkte jeg dillet litt for mye når jeg ville vi skulle gå flere hjem etter maten og at hun skulle være med oss hele tiden. Men jeg kan fornøyd si at jeg har en hund som ikke er redd for fyrverkeri.

Det var ikke store omleggingen. De flyttet feiringen en hel etasje ned og en oppgang bort og til tanta mi. Dette er andre hjemmet til lykke og her er hun trygg. Vi fikk en koselig middag hvor etter at lykke hadde prøvd å snuse på alle føttene, sovnet midt imellom de to bordene vi hadde. Hun pleier å sove når vi spiser og hun sov tungt.

Mellom mat og dessert var jeg, onkel og fetter ute med henne en tur. Dette var første rakett test. Hun stoppet opp ved første smell, men resten av turen var hun for opptatt med å løpe med de andre bak blokken til å bry seg.

Så hadde vi nydelig dessert i ekte nyttår stil. Nå var Lykke så opp giret at hun løp litt i mellom alle igjen. Flere av oss prøvde å ha henne på fanget når vi var ferdig og jeg tok henne med på senga litt, men hun roet seg ikke ned. Jeg og fetteren min tok med henne ut en tur for å se om hun var stresset for at hun måtte på do, det måtte hun ikke. Men turen ut hjalp og hun var roligere igjen resten av kvelden.

 Vi hadde som tradisjonen tilsier skattejakt etter desserten. Dette er flere oppgaver som må løses for å finne bokstaver som leder til hintet/ spørsmålet/ stedet hvor skatten er. Vi har gåter, quiz, tegne stafett og ordlek. Under tegne stafetten var Lykke på vårt lag og hun gjorde en strålende jobb med å spenne ben på oss da vi løp til og fra for å få neste oppgave.

Når skattkisten endelig ble funnet, var det derfor en selvfølge at det lå en presang til henne i den også. Hun fikk en ny Kong og den lille resten av kvelden vi var der var det bare en ting hun brydde seg om. Tror alle måtte titte litt ekstra på den hvite pelsdotten som lå lykkelig på gulvet og prøvde å få ut all leverposteien.

 

Vi gikk hjem ca 10.30 og fikk følge av kusine og fetter. Siden Lykke ikke viste noen tegn til å være redd lekte vi litt med henne utenfor. Både for å slite henne litt ut og for å få henne til å gå på do. Det var lenge til hun fikk slippe ut igjen. 11.30 gikk de som festet over meg ut og startet å skyte opp raketter. Jeg satte opp lyden på musikken og satte meg i hjørnet med en godbit hun kunne tygge på. Selvfølgelig hadde hun klart å spise opp denne før klokka ble 00.00 så jeg startet å leke med henne i stedet. Hun stoppet opp og lyttet noen ganger, men det var bare et sekund, for ellers ville jeg jo ta leken hennes.

Så sliten og fornøyd la vi oss etter en tur ved 2 tiden. Det var ikke noe poeng å gå før da festen over hodet vårt allikevel holdt meg våken. Og å gå liten tissetur klokken 2 er ganske vanlig for oss.

Våknet i det nye året med en hund sovende delvis oppå meg. Rett ved henne og nesten ansikt til ansikt lå Luna Felis og sov. Ser ut som om vi går inn i et rolig år med mye kos.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg