haloween og samhain

Det er ikke lett med to så store dager på en dag. Mange vil vel påpeke at det til en viss grad er samme feiringen, men jeg er ikke helt enig. Jeg kunne mer enn gjerne gitt slipp på tiggingen og truslene og bare konsentrere meg om å minnes de døde. På den måten kan man jo se at de to feiringene hat utspring på hver sin side av samme sak.

Haloween er basert på troen om at de døde kom tilbake og man kledde seg ut for å passe inn og ikke bli kjent igjen. Samtidig satte man ut mat til dem slik at de var tilfreds.

Samhain går ut på å møte de døde, tilfredsstille dem, minnes dem, roe dem. Du gjemmer deg ikke for dem, men inviterer dem hjem til deg og deler et godt måltid mens du mimrer.

Uansett, så har jeg startet å åpne huset for Haloween grunnet barna og nå kan jeg ikke bare stenge. Så jeg lagde spøkelses pikekyss og hadde litt godteri i en skål. Kostyme hadde jeg på meg også.

Når klokken passerte 19.00 (vanligvis 20.00 men var sliten i år) slo jeg av lykta, fikk av meg kostyme og sminke. Gikk kos eller knep med Lykke til tanta mi før jeg startet Samhain. Har gjort klart til Samhain i løpet av hele dagen innimellom alt haloween maset.

Nå er jeg fullstendig utslitt etter å ha feiret to høytider på en gang, så nå tar jeg med meg lykke og legger meg.

God natt og spøk vidre

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg