dislike facebook

Jeg ser overskriften om at det nå skal komme en negativ knapp du kan trykke på under alt det som dukker opp på facebook veggen din. Min første tanke var at dette var en kjempe dum ide. Det er allerede så mye mobbing og ekkle folk der ute og tanken på vor lett en slik knapp gjør det, gjør meg kvalm. 

Så setter jeg meg på facebook og det første som møter meg er en ekkel rasistisk melding som oppfordres til å deles, og jeg leter febrilsk etter misliker knappen og er frustrert over at den ikke er på plass enda. jaja, aldri sagt at jeg er helt konsekvent med meningene mine.

Etter dette googlet jeg misliker knappen og fikk lest litt om tanken bak den. det var en god artikkel om hvordan facebook bruker likes for å velge hvilke temaer og innlegg de skal kjøre videre og at det er grunnen til at facebook ofte kan komme frem som noe sukkersøtt. De vil ha en knapp man kan trykke på når det er innlegg eller artikler man setter pris på å lese, men virkelig ikke liker. slikt som dødsfall, sykdom og da i mitt tilfelle rasisme. 

Men det jeg likte best med artikkelen var avsluttingen om at de ønsket denne tjenesten for å gjøre den mer åpen for alle ting du bryr deg om, slik at folk bruker den mer til å dele meningene sine, så de får flere brukere og tilslutt mer annonseinntekter. 

lenge leve ærligheten.

Artikkel fra Time ( på engelsk)

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg