vi blir dummere og dummere

Jeg vet mange sier det og de fleste gangene himler man bare med øynene, for ja kanskje vår evne til å tenke for oss selv forsvinner, men teknologien gjør det jo for oss.

Å nei tenker du sikkert nå, enda en slik anti teknologi person. men det er feil jeg tror ikke det er noe galt med teknologien, det er noe galt med oss.

Jeg har ofte irritert meg over drosje sjåfører som ikke klarer å tenke logisk at om man bestiller en drosje til en gigantisk bygning hvor det er en kino, er det stor sjanse for at den som bestilte drosjen er der. ja det er sikkert boliger og slik rundt som passet bedre med gps lokaliseringen, men når det ikke dukker opp noen der kan man jo ta en titt rundt kinoen eller ringe.

Men det var i dag jeg innså hvor feilen lå. Etter å ha bestilt mat og ventet på å få den levert på døren. Etter en stund ringte han som skule levere maten og sa han ikke fant blokka var, han var plassert mellom 9 og 11 men fant ikke 7. Jeg tror han følte seg veldig dum da jeg fortalte han at hvis han kjørte forbi blokk 11 og så blokk 9, ville han komme til blokk 7. den lå rett etter 9. 

veldig flau ba han om unnskyldning når han kom frem og hadde bare en ting å si. gps sa at adressen var i mellom 9 og 11 ( og da er det langt å tenke til tallrekker)

Det var ikke noe galt med han, det bare fikk meg til å innse hvor villig vi er til å legge bort enkel logikk når data maskinen vår sier noe.

2 kommentarer

Siste innlegg