irriterende mennesker

Somregel er jeg en snill og hjelpsom kvinne. Jeg smiler til folk som spør meg om ting og hjelper gjerne noen hjem med matvarene (jeg har jo elektrisk rullestol så det er ikke noe problem for meg å flytte på dem)

Men jeg har dager hvor humøret ikke er på topp, hvor jeg er sliten etter timer med anfall og bare ønsker å få tak i maten min og komme meg hjem. Og det er på slike dager at folk sin innstilling til meg og stolen min irriterer meg mest.

Jeg har hatt et flertall av mennesker som kommer å spør meg om hvordan jeg har fått tak i stolen min og jeg forteller dem gjerne at de må kontakte ergoterapeutene i bydelen, eller ringe hjelpemiddel sentralen. Men når en mann kommer delvis løpende bort til meg når han ser jeg setter meg i stolen og spør meg hvor mye en slik en koster, må jeg bite tennene hardt sammen for å ikke være frekk. Høflig svarer jeg at jeg ikke vet fordi jeg har fått min av hjelpemiddelsentralen og derfor ikke betalt for den. Da slenger han det ene benet opp i været og peker på kneet sitt som vist har en skade.

Så spør han meg om jeg også har en skade i kneet ? unnskyld meg, men det skal være en helvetes til skade for å få en rullestol. Og hva har han med hvorfor jeg bruker en? Jeg prøver å avslutte han med å fortelle at han kan kontakte ? men det er han ikke interessert i og sier før jeg er ferdig med setningen at det ikke er så farlig.

Hvis det ikke var så farlig, hvorfor forstyrre meg? Har jeg en opplysningsplikt fordi jeg bruker en rullestol? Tenkte han som barna ofte gjør at det er et morsomt leketøy?

Ja jeg var irritabel fordi jeg var veldig sulten, jeg hadde akkurat kommet ut av restauranten med varm mat og skulle kjøre hjem å spise den. Hvert sekund han brukte var en tålmodighetsprøve. Kunne han i hvert fall ikke latt meg være når jeg sa jeg ikke viste prisen og ikke stått foran stolen så jeg kunne ha kjørt min vei.

Det at man er syk betyr ikke:

         –  At man vil høre om alle andre sine lidelser

          – Har mulighet til å hjelpe deg med dine problemer

         –  At vi er en oppslagsbok for hjelpetjenester, bruk nettet

          – At vi vil sitte å skravle med fremmede

 

       –   At vi ikke har noe å gjøre, eller et sted å være

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg