en stor generasjonsforskjell

Innimellom går generasjonsforskjellene mellom meg og besteforeldrene mine veldig opp for meg. I dag var en slik dag.
Jeg var hos mormor og så på vm stafetten. Da nasjonalsangen var ferdig skulle vi ta følge til senteret fordi jeg skulle forbi og hjem og mormor skulle handle. Rett før jeg tok på meg skoene fortalte mormor meg om den merkelige opplevelsen med vannet som rant over når hun dusjet på morgenkvisten. Hun nevnte det bare i forbifarten som noe å prate om og ble sjokkert da jeg la fra meg det jeg hadde i hendende og gikk inn på badet, fant en neglesaks og åpnet sluket hennes. Jeg var veldig glad da jeg så hun hadde slik hårsamler i sluket og hun fikk en rask introduksjon om alt som legger seg og tetter. Også fordelen med å ha slike hårstoppere slik at det ikke blir virkelig tett. Da hun spurte hva vi skulle ha gjort om det var helt tett innrømmet hun å ha hørt om produktet plumbo. ja jeg vet det er skadelig for rørene og bruker jif avløpsåpner selv, men siden hun ikke kommer til å gjøre det syntes jeg det var lettere å forklare med plumbo.

Det tok ikke lange tiden og hun skryter meg opp i skyene for hva jeg kan. Og litt skamfullt innrømmer at det ikke ville ha falt henne inn. Jeg smiler til henne og forklarer mine sluk rensekunnskaper med at jeg er en ung kvinne som bor alene og da må man vite slik. Og selvfølgelig er det ikke overaskende at hun ikke vet det, siden helt til sommeren i fjor har hun bodd med en mann som har ordnet alt slikt.

 

Akkurat som at bestefar ikke kunne lage særlig mer mat enn fjordland og koke poteter ( om det ikke var på bål i skogen da) så har ikke mormor hatt noe med vedlikehold av sluk og elektriske ting i leiligheten. På mange måter tror jeg vi vil ha det lettere når vi eventuelt blir gamle og alene. Enten vi er menn eller kvinner, fordi vi er oppdratt til å skulle kunne ta vare på oss selv. Men så hardt det må være for dem som plutselig blir alene og må finne ut av alt dette på egenhånd. Heldigvis har mormor en stor fordel, hun har mange barn og barnebarn som stiller opp på noen times varsel.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg