Samfunnsfag på lørdagskvelden

Det var nok ikke helt slik jeg hadde forestilt meg å bruke lørdagskvelden min, men jeg ble invitert på middag til Mormor. Mamma og barna skulle også være der og jeg tok med meg laptopen for å sikre litt underholdning (ikke kunne jeg vite at både netflix og popcorn skulle slutte å virke samtidig)

Jeg startet med å ta en lyntur på senteret for å finne strikkepinner. Jeg møtte kusinen min på veien og da jeg spurte henne om hun ville være med fortalte hun meg at hun hadde så mye lekser. Hun ble med i strikkebutikken, men så sendte jeg henne i forveien for å starte, jo fortere hun ble ferdig jo fortere kunne vi se på tv.

Det startet med ett spørsmål og plutselig var jeg helt inne i isbreer. Vi stoppet å spiste middag og fortsatte å prate om isbreer. Jeg foreslo at hun skulle lese ut kapittelet og skrive ned det hun lurte på så kunne vi gå over det senere, men den boka var så håpløst skrevet at jeg tilslutt ga opp og sa at hun fikk gjøre matteleksene sine slik at jeg kunne lese igjennom kapittelet og så hjelpe henne.

Det var ganske morsomt, jeg spurte henne spørsmål fra boka og hver gang vi kom over noe som var vanskelig eller vi ikke kunne helt stoppet vi opp og fordypet oss litt i det. Noen ganger måtte vi spore litt av for å utforske prinsipper boka bare nevnte, men aldri forklarte. Ja det var kanskje fordi det hørte til i et eget fag, men det er lettere å lære noe når man forstår hele sammenhengen og ikke bare får levert at slik er det hele tiden.

 

Tiden gikk fort og vi kom ikke så langt igjennom som vi ønsket. Men jeg håper hun fikk mye ut av timene med meg. Det var moro selv om det ikke var det man vil kalle vanlig lørdagsunderholdning. ( du gjør vel noe riktig når barnet ikke ønsker å stoppe å gjøre lekser)

ønsker kusinen min lykke til på prøven tirsdag.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg