Dyrepoliti i Norge

Det er noe vi har ønsket oss, kjempet for og nå endelig skal få. Nyheten spredde seg sakte igjennom avisene i går og i dag har flere fått med seg den store nyheten. For oss som er glad i dyr er dette noe som er viktig og som burde få oss til å juble.

Det som skremmer meg litt er frykten om at det blir et dyrepoliti for og på mennesker sine premisser. Etter oppmøtet foran stortinget i fjor ble jeg lei meg over å høre alle som pratet om dyrepoliti for å avdekke menneskelig oppførsel og hindre senere vold mot mennesker. Er vi som et samfunn sterke nok til å sette dyrenes velferd over vår egen?

Hvor går egentlig grensen og hvem er det de skal passe på? Er det deg og meg med et kjæledyr i huset? Risikerer jeg besøk fordi jeg har valgt å ikke vaksinere kattene mine? Kommer de til å se på dyrehager, pelsoppdrett og gårdsdrift?

Hva skjer med dyrene? Vil vi få et samfunn mer rettet mot omplassering og bevaring av dyr? Eller samler vi de uheldige opp bare for å få dem avlivet? Hvor går grensen på liv så ille at det ikke er verdt å leve og det å ikke få leve?

Jeg håper vi får en god ordning og at vi kan gjøre bedre plass til dyrene i samfunnet. Men mange av spørsmålene mine er ubesvart og de kan ikke besvares av politikere. Det må gå opp for oss alle at dyrene våre fortjener å bli behandlet etter sine premisser. Enten det er ville eller tamme dyr, har vi tatt på oss et ansvar vi må klare å bære.

 

Ønsker det nye ordningen lykke til og håper den viser mer omsorg for dyrene en det jeg frykter i mine mørkeste timer.

 

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg