Når kroppen sier stopp

 

Mange har opplevd å være syke eller slitne og bare jobbe seg igjennom det. Man har ikke noe annet valg og da klarer man det meste er teorien. Og ja det er slik at kroppen starter med å sende signaler lenge før det virkelig er et problem. Den varsler oss om at hvis vi ikke skjerper oss vil vi slite.

Mange lever i den tro at utmattelse er noe man bare kan jobbe seg igjennom. Det er jo ikke som om det kan ta livet av deg, men dette er faktisk feil. Nå skal det litt til for å dø av utmattelse, men alt som skal til er at du dytter kroppen så langt at hjertet stanser.

Men nå skal jeg ikke ta det så langt som døden, siden jeg skriver dette har jeg helt klart ikke død noen gang.

Hva skjer egentlig når kroppen sier stopp og du ikke hører etter? Dette er mine erfaringer og kan sikkert oppleves forskjellig for andre.

1.Mitt første tegn på at jeg er utmattet er frustrasjonsnivået og tristhet. Om jeg får lyst til å knekke nakken på mannen som gikk rett forbi meg så jeg måtte bråstoppe eller jeg tenker på alt for depressive ting er det på tide med mat. Om mat ikke virker er jeg utslitt og trenger hvile.

2.Jeg våkner opp og er tung i kroppen og er deprimert. Det kan ta meg mange minutter på å få kontroll over kroppen og stå opp. Musikk og positive ting rundt meg hjelper meg å holde meg oppe, depresjonen kommer om natta igjen.

3.Rykninger i musklene og mulige anfall. Hodepine. Skjelver

4.Svimmelhet og kvalme. Å gå rett blir en utfordring. Får frysninger (blir iskald og sliter med å få opp varmen igjen)

5.Starter å se dobbelt og ting flytter på seg rundt meg. Stor fare for å kollidere i ting og skade meg. Ekstrem svimmelhet, som om ting bare går rundt og rundt.

6.Smerter i muskler, sener, nerver

7.Sterke smerter, tåkete syn

8.Føles ut som om kroppen svikter. Vanskelig å holde den oppe når jeg står eller går og jeg kjemper hardt for å ikke falle om. Bevegelsene er redusert og ganske ukontrollerte.

9.Tåke i hodet, vanskelig å huske ting eller tenke i det hele tatt.

10.Følelse av lammelse i armer og ben

11.Kroppsdeler slutter å reagere på kommando fra hodet. Faller om eller kommer meg ikke opp da bet ikke er noe respons i bena.

12.Hodet blir bare en sky av ingenting. Husker ikke hvem jeg er, hvor jeg er, hva som skal gjøres eller hvordan det fungerer. Eneste fordelen med dette er at du ikke har tidsperspektiv heller så når du våkner til føler du ikke at du har ligget å sett i taket i evigheter.

Alle disse punktene kan komme litt om hverandre etter hva jeg gjør, om jeg hviler og om jeg klarer å få i meg mat og drikke. Alle punkter etter 3 kan gå i kraftige anfall. Punkt 12 har jeg bare opplevd i en periode og det var veldig skummelt. Heldigvis var ikke dette i kombinasjon med at jeg ikke klarte å bevege meg. jeg levde på næringsdrikker fra apoteket.

Det er greit å pushe for å trene seg opp, for å fullføre ting, for å overleve. Men det kan ha en alvorlig pris og man må få lov til å finne en balanse som fungerer.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg