Gårsdagens handletur

Jeg fikk skrevet et langt og irritert innlegg om byturen min før jeg la meg i går, men rakk ikke å skrive om alt det positive. Sannheten var at jeg måtte få det som irriterte meg av brystet før jeg la meg ellers ville jeg ha hatt en forferdelig natt.

Jeg tok taxi ned til byen og hadde med meg den lille elektriske rullestolen. Jeg hadde tenkt langt og lenge på hvordan jeg skulle klare denne byturen. Det var for dårlig vær og jeg var for sliten til å kjøre skuteren ned, men jeg skulle være med på NOAH sin markering for dyrepoliti og visste jeg ikke ville kunne stå der mer enn 5 minutter. Å kjøre den lille elektriske stolen i Oslo sentrum er en stor utfordring grunnet fortauskanter, trikkeskinner og selvfølgelig butikkene.

Jeg startet turen min på byporten og Lush. Jeg hadde med meg 5 tomme krukker jeg skulle pante inn i en ny ansiktsmaske, trengte ny ansiktsskrubb og balsam, ville signere oppropet for dyrepoliti. Det at de ga bort gavepakker til de som handlet for over 200 kr gjorde også at jeg valgte gårsdagen for å handle inn produktene mine.
som vanlig var de koselige og hjelpsomme i butikken og jeg fikk nok en gang en hyggelig kommentar og et smil når det ble kommentert hvordan jeg visste akkurat hva jeg skulle ha og hvor det var plassert. Ja jeg handler her ofte.
Jeg fikk trekke lapp hvor jeg skulle få premie og klarte å trekke to blanke før jeg fikk en trøstepremie. Da jeg fikk premien fikk premien ble jeg overasket og spurte ? om dette er trøstepremien, hva er da hovedpremien? Jeg var fornøyd med det jeg fikk.

Etter dette gikk turen over på oslo city hvor det ikke var ekstremt mange selv om det var lørdag. Jeg tror ikke jeg tenkte det valget godt igjennom før jeg valgte platekompaniet der istedenfor den lille på byporten, men jeg var ute etter stort utvalg. Som sagt det var ikke så mange mennesker der inne og jeg navigerte meg lett i mellom dem. Den ene heisen sto så det var evig lang kø på den andre. Jeg tok derfor å kjørte inn på HM og brukte heisen der. Jeg hadde to gavekort jeg skulle bruke og de kom på 350 til sammen. Valget sto i mellom filmen Noah eller 3ds spillet i Zelda serien. Jeg bestemte meg for at filmen sikkert dukker opp på en av streaming tjenestene snart og gikk for spillet. Nå måtte en hyggelig ansatt gå ned trappen med produktet jeg skulle ha, men jeg kjørte inn på HM igjen, tok heisen ned og kjørte inn i butikken igjen på plan 2. det er idiotisk med en trapp i butikken, men det fungerer greit når de bærer ned for deg når du ikke kan gå den, noe de alltid må gjøre for meg enten jeg går eller sitter i stolen, jeg kan gå litt, men trapper er for mye.

Jeg tok så turen over til arkaden, jeg måtte bruke to runder med grønt lys på å komme meg over fra oslo city siden til byporten. Utrolig hvordan folk bare går deg ned når du sitter i en rullestol og skal over gata. Jeg fikk god hjelp på godtebutikken hvor jeg kjøpte inn mountain dew og tictac som vanlig, resten av arkaden opplevelsen hopper vi over nå.

Egentlig tror jeg vi kan hoppe over hele turen frem til jeg sitter foran stortinget. Siden jeg kom tidlig og folk slapp meg frem siden jeg satt i stolen fikk jeg plassert stolen min i mellom noen benker og fikk god plassering. Ulempen med plasseringen var at jeg ikke kunne komme meg ut igjen før alt var ferdig uten å skape mye styr. Jeg hadde planer om å filme alt som skjedde men mobilen min gikk nesten tom for strøm og jeg måtte avslutte. Jeg må ha litt strøm i tilfelle jeg går i anfall og trenger hjelp. Jeg ble ganske lei av talene etter hvert. Jeg forstår at alle fakta skal frem, men jeg ble litt lei av å høre om sammenhengen mellom vold mot dyr og vold mot mennesker. Jeg benekter ikke at den er der og er viktig, men skulle det ikke handle om dyrene denne gangen? Et dyrepoliti opprettet for å hindre senere vold mot mennesker er ikke det samme som et dyrepoliti opprettet fordi vi respekterer dyrene våre.

 

Endelig kunne jeg sette meg i en taxi og dra hjem, helt utmattet, men veldig fornøyd.

Photo: Forfatter og tidligere politi-leder i Oslo, Hanne Kristin Rohde, holder tale i NOAHs markering for dyrepoliti imorgen, lørdag 4. oktober. Hun sier:

"Med min bakgrunn fra Seksjon for volds- og seksualforbrytelser i Oslo politiet vet jeg hvor viktig det er å ta sammenhengen mellom vold mot dyr og vold mot mennesker på alvor. Men må vi virkelig se en risiko for forbrytelser mot oss selv for at vi skal ta vold mot dyr på alvor? Er ikke kunnskapen om at dyrene opplever smerte, nok til å få oss å forstå at også de er viktige i seg selv?" 

Møt opp og vis at du også bryr deg om et tryggere samfunn for dyr og mennesker: https://www.facebook.com/events/711815482219323/

Bidra til NOAHs arbeid for å styrke dyrs rettsvern, bli medlem: www.dyrsrettigheter.no/medlem

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg