en tung dag (torsdag)

Noen ganger trenger man noen dager mellom det som skjer og når man skriver.

Torsdag 19.06.14 var det begravelse for bestefaren min.

For meg ble det å stå opp veldig tidlig, vi skulle være der klokken 12.00 og gjøre klart og hilse på folk som kom. Begravelsen startet 13.00 og det var mye som skulle være i orden før dette. Jeg hadde ikke helt planlagt hva jeg skulle ha på meg og ble litt stresset da jeg ikke fikk på meg skoene. Klesvalget var greit nok, jeg har mange sorte klær, men jeg har lagt på meg mye siden sist jeg brukte akkurat de skoene og de var trange. Det var ikke noe problem å sette nye hull i festet, men større problem at jeg ikke klarte bevegelsene som skulle til for å sette dem på meg. Jeg innså raskt at jeg måtte ha med ekstra sko og pakket ned joggeskoene.

Med ned til kirken var det en vannmelon, 2 liter vaniljesaus og to paier fra leiligheten min. fikk heldigvis bærehjelp ut til bilen og fra bilen til kirken.

Familien fløy frem og tilbake inne i kirken og satte opp til stunden etter selve begravelsen. Jeg har vanligvis vondt for å gå og med disse skoene var det umulig, følte meg i veien frem til noen gafler skulle legges pent på et fat, jeg har tålmodighet til å sortere, tørke av og legge ting fint.

Jeg hadde lovet Mormor og passe på henne og så fort jeg var ferdig med gaflene forlot jeg kjøkkenet og satte meg ut i kirka sammen med henne. Det var stressende med folk som hilste, presten som ga beskjeder og ventetid. Jeg skulle delta to ganger under selve begravelsen, lese kranser og legge rose på kisten. Det var en veldig fin begravelse og minneordene var utrolig god skrevet.

Etter at kisten var båret ut og kjørt bort ble folk stående å prate ute, noe som passet bra da maten var forsinket. Men når det startet å regne trakk folk fort inn og jeg og Linn fikk oss en tur ned i butikken for å handle inn noen småting som manglet. Å få en pause fra alt var veldig godt. Maten kom i det vi gikk og vi forsto at de kom til å starte uten oss, men det var ikke snakk om mange minutter så det gjorde ikke noe.

Det var en veldig god gryte med kjempe store kjøttbiter i og vi hadde nok mat til at vi kommer til å spise det hele neste uke. Etter maten var det tid for kaker og det var klart at flere enn meg i familien finner terapi i å bake. Vi hadde to verdens beste, to paier, boller fylt med vaniljekrem, ostekake, sjokoladekake og kringle (om jeg glemte noen er jeg lei for det)

 

Det kom mange i begravelsen og det var rørende. Allikevel fulgte vi familiens raske tempo og tre timer etter at maten var kommet var kirken vasket ut og tom. Og ikke noe haste rydding her, vi kan å rydde etter oss. Vi var ferdig og det var veldig merkelig. Jeg dro hjem og satt meg til å spille sims 3 og slappe av. 

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg