dab inn fm ut

Det er vel ikke noen nyhet for de fleste lengere, sakte men sikkert forsvinner den velkjente FM radioen og den ikke fullt så nye DAB radioen tar plassen dens. For de fleste er heller ikke DAB radio noe nytt, de fleste gangene jeg har hatt på radio de siste årene er det faktisk igjennom tv`n.

Det er selvfølgelig fordeler og ulemper med å bytte ut FM med DAB. De mest åpenbare fordelene er at det blir tilgang til mange flere kanaler, så man kan bedre finne den kanalen som passer deg. Lytterne får også mer å si på hva de liker å høre på når det ikke er like strenge begrensninger på hvem som får sende. Du kan høre på lokalradioen i Finnmark selv om du er i Oslo.

Kvaliteten vil for det meste bli bedre, da tenker jeg ikke på hva radiokanalene sender, men hvordan det høres ut hos oss. Informasjon er også somregel mer tilgjengelig på DAB radioer enn FM radioen. Det er litt fint at det dukker opp hvilken sang som spilles eller hvilket program du hører på, ikke bare navnet på kanalen om du er heldig.

Den største ulempen ved å bytte ut FM nettet med DAB radio er tilgangen. Jeg vet det sies at det er løsninger og ordninger for det meste, men for det meste dekker ikke alt. Hvem skal hjelpe den ensomme gamle damen i 4 etasje når radioen hennes plutselig dør og hun ikke vet hvorfor. Hva med de som ikke har råd til å kjøpe radio og har hatt stor glede av den gamle fm mottakeren naboen kastet ut for noen år siden. Det er lett å glemme de siden de ikke er så synlige i samfunnet vårt.

Det er dessverre slik med utvikling av samfunn, det er alltid fordeler og ulemper og jeg er glad jeg slipper å avgjøre hva som teller mest. Jeg kan hjelpe de jeg kjenner å få fikset radio og lytte til om det plutselig blir stille hos den eldre naboen som alltid hadde radioen litt høyt på. For om alle er oppmerksomme og hjelpvillige vil det bli mindre ulemper med byttet.

 

Jeg skriver dette innlegget grunnet en kampanje hos likenshare, hvor de søker ambassadører for å teste DAB radio systemet. Denne kampanjen hadde jeg satt veldig pris på å være med på siden den er litt andelenes og jeg har ikke noe annet enn fm radio hjemme (med unntak av tv og data og de kan jeg ikke flytte ut på verandaen) siden jeg har blitt tildelt æren av å være familiens teknologiske ekspert har jeg holdt meg små oppdatert på denne utviklingen for å sørge for at mor og besteforeldre ikke mister radioen sin, må innrømme at jeg ikke har tenkt så mye på meg selv i denne sammenhengen. 

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg