torden og lyn

det skal ikke mange måneder med kulde og snø før man glemmer at mørke skyer på himmelen kan føre med seg mer enn bare nedbør. selv om tordnende kan brake så hele bakken rister, er det de elektriske lynene jeg frykter. den følelsen av at de vet hvor jeg er og bare venter på å finne meg ute og ubeskyttet. to ganger har jeg hvert så nære lynet at jeg aldri vil glemme det, aldri glemme lyset som skinte igjennom de lukkede øynene mine og smellet som jeg er nesten helt sikker på kom før lyset, noe må ha vekket meg. 

følelsen av å stå helt alene ute i regnet og prøve å beregne hvor i triangelen av elektriske bokser, jernstolper og trær det er tryggest å stå mens man venter på en buss som skulle ha kommet for 20 minutter siden. bussen etter den skulle ha kommet for 5 minutter siden. å se stripen av gult bevege seg i mellom deg og huset mens bakken rister som et jordskjelv og vite at du sloss en tapene kamp mot frykten og styrter mot nærmeste åpne dør og kaster deg inn uten tanker. 

minst tre ganger kan jeg huske at lynet har slått ned rundt blokka mi, det er ikke nødvendigvis lyden som får meg til å huske det, men alt som skjer rundt det. den ene gangen hørtes det ut som om noen sprengte en bombe i oppgangen og rett etterpå ringte det på ytterdøra. en kvinne som gikk tur med hunden søkte ly i oppgangen, ikke fra regnet men fra lynet som hadde beveget seg 14 sekunder i mellom to glimt. hunden var livredd, men fikk vann og kos av meg. en annen gang slo lynet ned i en bil, og biler kan å si i fra når de er treffet ( om de har bilalarm).

med torden og lyn kommer også en av mine største frykter, strømstans. velt ikke helt hva jeg synes om at strømnettet kollapset allerede i årets første torden runde, men de fikk da strømmen fort opp igjen.

tryggest er jeg hjemme, for jeg er faktisk ikke redd så lenge jeg er hjemme og har en lommelykt i hånda eller lomma, så jeg fort kan finne den frem. på dagtid trenger jeg ikke lommelykta for å være trygg. jeg priser meg lykkelig for lyn avledere og gode stabile bygninger. 

dagens tordenvær var ikke så veldig ille. hadde jeg sett på tv serie når det holdt på og strømmen ikke hadde gått kunne jeg være lykkelig uvitende om det. men selvfølgelig var jeg ute og strømmen gikk. ( noe som har den irriterende vanen av å slå av datamaskinen min)

det finnes en liten fordel med vinter….

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg