tanker

  •   

det er mange tanker som surrer rundt i hodet mitt fortiden. tanker om politikk og helse og om alt annet som skjer rundt meg. problemet er at tankene enten er for ekstreme, ikke helt gjennomtenkt eller rett og slett ikke et tema jeg føler jeg vil ta opp offentlig, så det blir lite generell blogging. 
før var jeg mye flinkere til å kaste meg på bloggen og skrive ned tankene mine om nyheter og små ting i livet, men jeg har startet med den uvanen å tenke fra alle sider og det fører til en evig sirkel. noen ville vel ha sagt at å se en sak fra alle sider er positivt, men det er ikke det når det ikke finnes positive løsninger. ofte kommer jeg frem til at den eneste løsningen er å hjernevaske alle menneskene eller utrydde alt liv, som sagt ekstreme tanker (som ikke fører til ekstreme handlinger) for når jeg kommer frem til disse konklusjonene skammer jeg meg bare veldig over å være et menneske og kryper sammen rundt katten min.

ta fred på jorden – et ønske mange har, men få tenker på hvordan er praktisk mulig.

det er menneskets natur å ville utvikle seg, klatre i rang og ha de beste stedene. ikke bare menneskenes natur men alle levende vesener sin natur. krangel og krig har eksistert like lenge som menneskene har eksistert. det er ikke overbefolkning eller mangel på ressurser som er problemet, det er vårt instinkt for å få det beste.
noen mennesker er laget så de kan gi omsorg og ha følelser for alle, mens andre igjen er skapt for å søke makt eller ære. de forskjellige personlighetene er der for å kunne ha et vel balansert samfunn som tar vare på sine egne samtidig som det utvikler seg. med så mange i et samfunn som det er nå vil det fort bli konflikter mellom personlighetene på de forskjellige nivåene og vi prøver å skape et kompromiss hvor alle er litt misfornøyd. 
men i en verden hvor alle er litt misfornøyd vil det alltid være ekstremminister som vil gjøre verden om til sin egen. det er disse som ofte skiller seg ut og blir diktatorer ( om de har muligheten) og/ eller skaper krig og terror. en tro på at din måte å tenke på er den riktige mens alle andre sin er feil.  Men det er like feil av den andre siden å ville blande seg inn i deres område fordi vi synes de ser på ting feil, man gjør jo akkurat det samme og her kommer min tro på at det er den som vinner krigen som har rett. for før noen har vunnet har som regel begge sider feil. den sterkestes makt.

så hvordan skal man stoppe krig?
skal man stoppe krig må man først stoppe konflikter. ja jeg vet man sier at man kan løse konflikter med penn og papir, men si det til de som blir undertrykt eller forfulgt. selv om vi mener så godt må de som står under få reise seg opp mot de som står over. og de som står over lar seg ikke bøye av et brev eller to.
konflikter er en viktig resurs som gjør mennesker til dem vi er. konflikter kan oppstå i alle nivåer og selv den minste konflikt kan vise seg å være grunn for krig senere. vi kan redusere konfliktnivået ved å lære folk å være tolerante og forståelsesfulle, men i lengden vil dette føre til at de som søker makt vil utnytte seg av dette og undertrykke de første igjen. det er en sirkel som ikke kan brytes og det som ser ut til å virke nå, kan skape enda større konflikter senere igjen. for å virkelig kunne stoppe konflikter fra å oppstå må mennesker kunne gi helt slipp på meg, mitt, mine og vårt. vi må bli kvitt følelser som sorg, glede, sjalusi, stolthet og tiltrekning. med andre ord fullstendig hjernevaske oss selv. men selv om vi gjør dette vil ikke problemet være løst for vi har fortsatt alle dyrene på planeten som lever etter samme mønster som oss. kanskje i mindre skala, men like blodig og hjerteskjærende når konflikter oppstår. ett menneske uten følelser eller en anelse om meg og mine vil være sårbare og et lett bytte. så for å få virkelig fred på jorden, må alt levende dø. ingen liv ingen krig.

ekstremt, ja, men noen ganger må man bare se sannheten i øynene og innse at vi må jobbe med det vi har. vi kan ikke skape fred på jord men vi kan gjøre vårt beste for å skape en fin og balansert jord. 

og det er omtrent her jeg ønsker at noen kan slå av hjernen min og gi meg noen minutters fred, før tankene siger over til en enkelt konflikt eller utviklingen eller mobbing som igjen fører til den samme konklusjonen. 

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg