1 april

Jeg har sagt det før og jeg sier det igjen, jeg liker ikke 1. april. Nå er det ikke slik at jeg er kjent for å gå på spøker, heller det motsatte jeg tror ikke på noe noen forteller meg denne dagen. Det er selvfølgelig morsomt å lese om spøkene avisene har funnet på, med de blir dårligere og dårligere for hvert år. Ingen som kjenner meg prøver å lure meg, vel kanskje barna, men de ser jeg ikke i dag og selv de plukker fort opp at dette er feil humor for denne jenta. Det er ikke det at jeg ikke kan forstå humoren med en enkel spøk innimellom, det er at grensen er så usikker på meg og jeg sliter nok med tillit som det er.

NRK og andre store aktører har hatt noen spøker som går inn i historien, men det er bare å innrømme at den dårlige kvaliteten og dagens media tilbud gjør det vanskeligere å lure noen denne dagen. Du har VG sin artikkel over alle spøkene de finner som jeg alltid leser for å se om det var noen bra dette året, men tror denne tradisjonen er på vei ut, det er ikke som om folk flest trenger en spesiell dag for å lure hverandre.

Nå kan noen sikkert tenke at jeg er en kjedelig person, men man lærer av erfaring og når folk hopper langt over grensen mange nok ganger blir det tilslutt ødelagt. Min glede over spøkene forsvant et år hvor jeg leste et kommentarfelt om hva slags løgner folk utsatte folk og familie for. Kreft, aids, graviditet og abort. Folk er mer opptatt av å klare å lure noen enn hva spøken kan gjøre med personen.

Trenden med å bytte bursdagen sin på facebook til 1. april er også en av de tingene jeg misliker. Den er kanskje ikke farlig, men du blir jo naturlig skeptisk til alle som har bursdag denne dagen og det er trist å tenke på den ene på lista som faktisk har bursdag denne dagen og ikke får hilsen fordi man ikke orker å forholde seg til denne lista. Bursdager er ganske viktige for meg så jeg prøver å gratulere alle.

 

Nei jeg setter meg tilbake og er skeptisk til alt jeg hører i dag og små ler av gamle spøker som da NRK fortalte at man kunne få inn farge tv om man slo av alt lyset i huset.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg