digitalisert verden

Egentlig er jeg nok for en digitalisering av det meste. Det er praktisk å kunne kjøpe en brus eller T-bane billett på mobilen, bestille lege timer på Internett og selvfølgelig handle på nett. Men selv om jeg setter pris på disse mulighetene, ser jeg at vi er langt i fra en verden som kan være hel digitalisert. Legekontoret mitt er et godt eksempel på de som tar ting for langt. Først satte de opp en intelligent betalings maskin i venterommet. Instruksjonen var grei nok om du kunne eller orket å lese alle de små lappene som sto festet på dem, og for de som ikke kunne lese dem grunnet størrelsen eller andre ting, hadde den en stemme som fortalte deg hva du skulle gjøre: SLÅ INN FØDSELSNUMMER ( ikke hvor), LEGG PÅ PENGER ( igjen ikke hvor) SETT INN KORT/ SLÅ KODE ( igjen ikke hvor)

så utrolig mange forvirrede eldre folk som sto der hjelpe løs mens maskinen ropte de samme hånene instruksene om og om igjen, til en som også satt i venterommet til slutt ikke orket mer av maskin stemmen eller ut av sympati hopper opp for å hjelpe dem. Og lei av stemmen ble du fort fordi den skrek ut til alle som skulle betale, jeg snerret tilbake til den ? hold skjeft jeg finner frem lommeboka når det var min tur, tror noen fikk seg en god latter da. På maskinen kan du betale med kort, kontant eller be om faktura, maskinen veksler ikke og velger du kort eller faktura må du betale gebyr. De har forresten slått av den forferdelige lyden på maskinen, så nå står det forvirrede folk der og ikke får hjelp i stillhet.
Men jeg følte deg toppet seg i dag når jeg skulle bestille noe så enkelt som en standard henvisning. Noen ting trenger man ikke en lege time for og mine to ønsker faller begge to under denne kategorien. Kontroll av stoffskiftet ( en enkel blodprøve som legekontoret ikke har klart å ta de siste to gangene jeg hadde time, fordi laboratoriet hadde lunch) og en henvisning til gynekolog. Alle kvinner burde gå til en gynekolog jevnlig, og få en legetime for å kunne bestille en annen legetime er bare bortkastet tid og penger. Så jeg tenkte jeg skulle ringe dem og fortelle hva jeg trengte, sette opp tid til blodprøven og få dem til å ha henvisningen klar da, men nei da. De bruker ikke telefon lengre på dette legekontoret, du må bestille over nett ( husk å ikke oppgi sensitiv informasjon) og jeg innså at jeg trenger å forlate dette hel digitale legekontoret før de bytter ut legene med maskiner ( har en liten mistanke om at de egentlig er roboter )

 

for digitaliserte muligheter, men ikke for en hel digitalisert verden.

(redigert 17.10.16)

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg