alle gode ting er tre

Som jeg fortalte i går, det ble ikke juletre på meg grunnet surr med klokker, men i dag dro vi ut med god tid. Vi gikk fort igjennom oasen og jeg fikk fort bekreftet at det ikke var flere kjeglegraner igjen, mamma pratet litt om kunstige trær og alternativer, men jeg klarer bare ikke tanken på jul med kunstig tre.

 

Når vi sto ved kassen gikk det en ansatt forbi oss og mamma fikk den geniale ideen om å spørre om de hadde noen stående et annet sted. Han bekreftet med meg at det var kjeglegran jeg var ute etter og fortalte at det sto en i utstillingen og jeg kunne få den. Vi var overlykkelige, så vi ignorerte alle tegn på at noe var galt. Jeg synes ikke det så helt ut som gran og ikke luktet det som gran, men det lukter mye rart på et plante senter og det var fullt mulig at dette var grunnen til at jeg ikke luktet det, jeg er heller ingen ekspert på trær så når en ansatt setter et tre i armene mine og sier det er gran, så spør jeg ikke hvorfor det er så små barnåler.
Heller ikke da mamma reagerte på prisen ble vi oppmerksomme. Mamma sitt tre hadde kostet 199 kroner, mitt kostet 400. men da vi spurte om dette kom det frem at det var en mindre versjon av dette treet som kostet 199 kroner og selv om mamma mente at treet hennes ikke var nå særlig mindre, kunne vi jo ikke krangle på det.
Når jeg berte treet til bilen så jeg varselet om at det ikke måtte spises og syntes det var merkelig, jeg kunne ikke huske at gran var giftig. Nå var jeg nok klar over feilen, men stolte ikke nok på meg selv til å snu, i stedet sa jeg til mamma at det var rart det ikke sto gran på treet, men jeg kunne ikke det latinske navnet på gran, men skulle slå det opp når jeg kom hjem. Sirius elsket treet med en gang og innen jeg ble klokere hadde han rukket å ta en god smakebit av det. 

Jeg lå langt etter på kalenderne og derfor prioriterte jeg dette, jeg hadde jo blitt fortalt at det var en gran og jeg var bare paranoid som trodde noe annet. Men så kom bergans sitt kalender spørsmål og det var som om det gikk is nedover ryggraden min, det var ikke akkurat det samme navnet, men familienavnet var det samme og jeg kunne ikke huske at bergans hadde et merke kalt gran, et raskt google søk viste meg at det var snakk om einer og da satte jeg meg ned å søkte opp det navnet mitt tre hadde, kinesisk einer.
Jeg var helt knust, jeg tåler ikke brå forandringer eller at ting ikke er som forventet så jeg holdt på å bryte helt sammen. Jeg ringte og ringte til mamma men hun tok ikke telefonen og jeg var på grensen til å bli hysterisk. Tilfeldigvis skulle kusinen min til meg for å hente noe og jeg stjal noen klemmer av henne for å roe meg ned. Jeg har hatt asbergers i nesten 30 år, familien min vet hvordan de skal takle det.
Jeg klarte å dra meg selv sammen, men var nå så utslitt at jeg ikke kunne forstå hvordan jeg skulle klare alle kalenderne, jeg var vel blitt ferdig med del to da mamma ringte meg og sa at hun hadde bestemt seg for å kjøpe et ordentlig juletre, og lurte på om jeg ville bli med å kjøpe det. Før jeg gikk ut av døra tok jeg et lynraskt søk på google om einer og om de var giftige, det grøsset i meg når jeg så resultatet, men de er bare litt giftige så om jeg fikk ut treet skulle det nok gå bra. Jeg vet ikke om akkurat dette einer treet er giftig, men noen av dem er det og jeg tar ikke sjanser med kattene mine.
Jeg kjørte treet opp til tanta og kusina mi som også skulle være med å plukke ut juletre, da spurte mamma om jeg ville ha hennes lille kjeglegran, siden hun nå kjøpte stort, så i løpet av den timen vekslet vi trær i familien.
Sirius likte den nye treet like godt som det gamle.

I mellom kalender liste tre og fire lagde jeg meg mat og pyntet juletre, en lys lenke og tre polka stenger, helt perfekt. 

Og når jeg var ferdig med kalenderliste fire, startet jeg med å pakke inn julegaver. Greit å få pakket inn de som er til de jeg skal være sammen med i morgen. Klarte å ta nesten alle før det ble sent og jeg måtte ta kveldsmat og roe meg ned. Men det ble veldig koselig i stua mi da, ingen av pakkene her er til meg, de er alle fra meg.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg