faren ved å sove over et døgn

 De fleste ler og tror jeg tuller når jeg sier jeg fint kan sove over et døgn, og det var ikke mange som trodde meg i går på morgenkvisten når jeg sa jeg kom til å sove rundt. Jeg sov ikke helt rundt, jeg tvang meg selv til å være oppe i 2 timer på kvelden for å få i meg mat.

Jeg la meg 10.00 og sov frem til 18.00, når jeg sto opp var jeg alt for sliten til å lage meg mat og bestilte derfor noe inn. Dette gjorde at jeg måtte være oppe lengre, men at jeg fikk i meg noe næring. La meg igjen 20.20 og selv om jeg prøvde å spille på senga var dette umulig og jeg forsvant inn i søvne.

For de som skulle lure sov jeg nå frem til 14.00 hvor jeg nok en gang tvang meg selv til å stå opp, har våknet innimellom iløpet av sovetiden, men ikke hvert våken i mer en 5 minutter.

Jeg tenkte ikke så veldig mye over det når jeg sto opp og spiste, dette er noe som er innstilt i kroppen min etter å ha sovet over døgn når jeg var yngre og bodde hjemme. Mamma pleide å dra meg opp for å putte i meg mat før jeg fikk sove igjen. Så sover jeg veldig lenge, går jeg nesten i søvne opp og spiser noe.

Men det som virkelig er skummelt, og som ikke er automatisk for meg, det er å drikke. Før hadde jeg alltid med meg en flaske med vann i senga. I løpet av en søvn periode på 12 timer ville jeg ha tømt denne. Men dette sluttet jeg med for mange år siden og står heller opp og drikker.

I natt våknet jeg klokken 04.00 og var så tørst at jeg trodde jeg skulle bli gal. Vanskelig å beskrive opplevelsen, følte meg ikke tørr i munnen eller noe slikt, men behovet for veske var så sterkt at det gjorde vondt. Jeg sjanglet meg inn på kjøkkenet og fikk kastet i meg en halvliter med veske ( cola light og vann) før hodet mitt klarnet litt til og jeg forsto at jeg i løpet av de siste 24 t hadde drikket ca 3 dl. Et glass til maten når jeg var oppe, det var alt.

Jeg ble nøyere på å få i meg en slurk med vann hver gang jeg våknet opp resten av natten og inn så hvor farlig det faktisk kan være å bare sove. Jeg hadde nok ikke død av å sove 24 t, men får du ikke i deg nok mat og veske blir det vanskeligere å få kreftene til å stå opp igjen.  

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg