når din største skrekk blir virkelighet

Det hadde vel sikkert hvert greit om min største reddselv var noe som antageligvis ikke vil skje, men igjen da er hodet mitt fornuftig nok til å ikke frykte dette like mye. Min største frykt er noe jeg vet kommer til å skje og mange ganger i mitt liv, en ting jeg ikke kan flykte unna (uten mye penger og en generator) jeg er livredd strømstans om natta, eller sagt på en annen måte, jeg er mørkeredd.

Jeg er ikke mørkeredd på den måten at jeg er redd for å gå ned i kjelleren om natta, så lenge jeg kan sette på litt lys trives jeg, går også fint i skogen så lenge jeg vet jeg har en lommelykt jeg kan slå på. Det handler ikke om selve mørket eller hva som kan skjule seg i det, det handler om å miste kontrollen på omgivelsene.

I dag tidlig gikk strømmen i leiligheten, og jeg fikk testet reaksjons evnene mine. Selv om det for mange var morgen, ser jeg på det som natt så lenge det er bekmørkt ute og jeg er påvirket av sovemedisinene mine eller bare sover. Jeg sov faktisk ikke akkurat når strømmen gikk, jeg hadde hvert oppe på toalettet og lå å koste med Sirius da nattlampa mi ble svart ett sekund. Plutselig ble begge kattene veldig urolige og startet å løpe rundt og mjaue. Jeg var litt usikker på hva som skjedde for selv om jeg trodde det var strømmen, hadde ingen av de andre elektriske tingene reagert, men jeg tok å plasserte mobilen rett ved siden av hånda i tilfelle strømmen skulle gå.

Så hørte jeg en merkelig summe lyd, som om en generator som sliter og alt ble mørkt. Det tok meg bare sekunder å få på lommelykta på telefonen og jeg sto opp for å legge en plan videre. Jeg kan ikke sove mens strømmen er borte og jeg måtte jo ut å se om det var hos meg eller i blokka. Siden hele leiligheten var svart trodde jeg det var blokka, men gatelysene på utsiden lyste og jeg ble usikker.

Jeg gikk ut i stua og slo på mine tre led kubbelys som jeg har fått av bestevennen min KS og startet å lete etter lommelyktene mine. Før lå den ene i senga, men siden jeg kan bruke mobilen som lommelykt flyttet jeg den. Jeg var fortsatt veldig trøtt og det tok litt tid før jeg kom på at den ligger på kommoden ved senga, her så jeg også camping lykta mi, utrolig at jeg hadde glemt den. Nå med lys kunne jeg kle på meg og sjekke sikringsskapet, ingen feil, så det var blokka.

Jeg gikk inn i leiligheten igjen og startet å tenne på levende lys, jeg har nok til å flombelyse leiligheten om det trengs. Men akkurat i det jeg kom frem til hva jeg skulle gjøre frem til strømmen kom på igjen, kom strømmen på.

Jeg regner med at strømmen var borte i 10 minutter, men kan ha hvert lengre jeg var som sagt påvirket av sovemedisinene mine og eier ikke tidsperspektiv da. Gikk å la meg igjen, med lommelykt ved siden av meg. Fikk et lite anfall i det jeg roet meg ned og så sovnet jeg igjen.

Veldig lite dramatisk i virkeligheten, men det er ikke å komme bort i fra at jeg er livredd for å våkne og ikke kunne se. Var nok en fordel at jeg var våken når strømmen gikk.  

2 kommentarer

Siste innlegg