desucon Japan og cosplay (soracon og coscon)

I går var det et stort event på folkets hus i Oslo ( Oslo kongress senter), soracon som nå har byttet navn til desucon Japan og coscon som har byttet navn til #desucon cosplay ble slått sammen til en stor con.

Hele kongress senteret var fylt opp med aktiviteter fra cosplay til lynkurs i Japan. Her kunne du delta i tegne konkurranser, gå rundt å se på kostymene til folk, følge med på cosplay underholdning på senen eller delta i quiz. Eller su kunne gjøre slikt som jeg gjorde, kjøpe en liten art stand og sitte å selge ting du har laget.

Om du tror å ha en art stand er å gå glipp av moroa tar du helt feil. Standene er plassert i hovedrommet sammen med senen, og selv om vi denne gangen ikke klarte å se hva som skjedde på senen ( grunnet en høy stand som sto i veien) fikk vi det med oss. Vi prater med folk og får se alle de utrolige kostymene, og er det noe vi vil ha med oss på programmet, stiller gjerne naboen opp å passer på standen din en liten stund. ( hvis ikke du klarer å huke tak i en venn som passerer og som vil selge litt for å få en god stol å sitte på)

det er et lite samhold blant art standene, og om noen plutselig skulle trenge noe er det bare å rope ut, for noen av de andre har det og hjelper gjerne til. Det har også blitt vanlig å dele frukt med alle sammen, men i år tok noen bokstavligatalt kaka og delte ut mini cupcakes til alle andre som hadde stand.

Jeg må innrømme at jeg ble utrolig sliten, men det er verdt det. Desu er en opplevelse fylt av vennskap og eventyr, en liten verden hvor alle historiene kommer til live rundt deg, og selvfølgelig alle de gale nerdene/ tilhengerne kan få slippe seg fullstendig løs.

Gleder meg til neste #Desu ? som jeg tror er desu fantasy

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg