jeg tror ikke det er en god ide!!!

Noen mennesker tror de er uovervinnelige, andre tror de er raske nok. Noen er for opptatt med å prate med noen til å se hvor de går mens andre igjen bare gir faen. Det å skulle navigere en elektrisk rullestol blant mennesker krever et godt hjerte, raske reflekser og tålmodighet. I de aller fleste tilfeller har jeg kontroll og klarer å brå stoppe ( noe stolen gjør automatisk om jeg slipper gassen) eller svinge unna, men det finnes situasjoner hvor det å navigere en rullestol er vanskelig nok, og utålmodige, uskadelige og kanskje litt dumme folk blir en reel fare, både for meg og for dem selv.

Nå går ikke stolen min så veldig fort, og uansett kjører jeg ikke på maks hastighet blant folk, så om ulykken skulle skje hadde du bare blitt skumpet borti, men allikevel føles det forferdelig å treffe noen.

Faren oppstår når det kommer andre bevegelser inn i bildet, bevegelser jeg ikke kan kontrollere, i dette tilfellet en svingdør.

Svingdører går som regel uten noen problemer, jeg bare planlegger når jeg kjører inn. Behøver ikke engang å trykke på den irriterende knappen for å få dem til å gå saktere. Men den i kjelleren på Oslo city er komplisert siden den er så liten. Jeg klarer det fint, men jeg tar en hel luke og må kjøre inn så fort den dukker opp.

Når jeg kom opp til døra i dag var den første luka halvveis forbi allerede og jeg ville ikke ha rukket den, så jeg stoppet og ventet på neste(1. sekund ventetid?). Jeg var klar over at det kom en person bak meg, men også at denne personen uansett ikke ville rekke den første luka, noe han ikke gjorde heller.

Jeg sto klar med snuta i hjørnet og startet å kjøre inn da mannen kom løpene på innsiden av meg og kastet seg inn. Sjokkert klarte jeg å rope: jeg tror ikke det er en god ide og prøvde å stoppe stolen, men kanten var raskt på vei bak meg og jeg sto nå i mellom valget å mose fyren inn i glasset foran meg eller å bli truffet av døra som kom bak ( den ville forresten truffet meg i siden). Heldigvis var han rask i reaksjonen og fikk hoppet ut igjen slik at jeg fikk satt på plass stolen uten at noen kom til skade, men hjertet mitt var langt opp i halsen.

Jeg stoppet på utsiden og fikk spurt han om det gikk bra med han når han kom etter meg, noe det gjorde, men resten av kjøreturen min hjem var med hjertebank.

Dette var så unødvendig situasjon å havne i, for han må ha sett meg siden jeg var foran han, og det kunne ha blitt litt skader på en av oss eller begge om ikke begge var raske i reaksjonen.

Ordene <tror ikke det er en god ide> falt bare ut av meg, jeg hadde registrert at han kom på innsiden og rakk akkurat å tenke dette. Tenkte det nok og sa det samtidig siden jeg forsto jeg måtte gjøre noe

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg