matstreif – har du penger kan du få, har du ikke kan du gå.

Matfestivalen som nå pågår på rådhusplassen er en festival hvor du kommer gratis inn og kan smake deg igjennom hele Norge, ihvertfall i følge dem selv.  Jeg tror at med bondens marked, dekker vi det meste av landet. Problemet er at du må betale deg igjennom landet, ikke store prisen, men nok til at du hopper over en del spennende ting. Siden du må betale er porsjonene også større og du orker mindre. I motsetning til taste of Oslo var det rimelige priser, om du ikke skulle kjøpe selve produktet kom det ikke på over 30 kroner.  I tillegg til en svele jeg ikke tok bilde av, brukte jeg penger på disse tingene:

byggrynsgrøt med ferske bær

vaniljepudding med bringebær

en liten sjokoladebit – karamell og ingefær

honning kjærlighet – tok med hjem

dessert

Noen hadde små middagsretter, mens andre med mindre produkter valgte å lage maten sin på flere måter og lot deg smake på flere av dem for en 20 kroning.

eksempler av gratis smaksprøver

Selvfølgelig var det noen smaksprøver, men du går etter hvert lei av ost, pølser og fisk i så små biter at du egentlig ikke smaker noe. Halvveis inn i opplevelsen tenkte jeg at matfestivalen til Bryn var bedre, men tok meg i det. Faglig var nok denne bedre, men bryn sitt var spesielt fordi der hadde ingen av teltene lov til å selge (maten var til salgs inne i butikken) alle delte ut smaksprøver ute. Sammenlignet med taste of Oslo var det heller ingen tvil, her vant matstreif overlegent. Gratis inngang, noen smaksprøver, billigere priser og mye større tilbud. #Matstreif holder også konkurranser, kurs og auksjoner av matposer.

 

 

Ønsker du deg ekstra god mat er nok dette stedet å handle det. 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg