hovedøya – hovedstranden

Forrige uke var jeg, tanta mi og kusina mi ute på hovedøya og badet. Det er ingen tvil om at en tur til hovedøya er mer enn en badetur. Det er en båttur, kultur/ natur og selvfølgelig bade -tur.

Det å ringe rundt for å finne ut om man kunne ta med seg stor elektrisk rullestol på båten ut var slitsomt, det virket ikke som ruter hadde helt kontroll på hvem som kjørte båtene, men jeg fikk tilslutt svar og dukket opp med scooter stolen min. de hadde rett, det går teoretisk. Problemet var at stolen ikke ville rygge over rampa på vei ut og det var nesten umulig å få snudd stolen. Men har du ikke støttehjul bak under stolen burde det gå bra. Vi kom oss både til og fra øya.

Vi startet med en gåtur på øya hvor vi hjalp tanta mi med å finne sjeldne planter. All vekst på hovedøya er fredet, men tanta mi tar bilder og tar det med seg hjem for å finne ut hva plantene er og tegne dem inn i sin egen plante bok. Det er mange planter som i Norge bare finnes på hovedøya, dette er fordi munkene som bodde i klosteret der dyrket dem.

Etter å ha sett litt på plantene gikk vi til stranda (vi besøkte ikke ruinene siden det ville være vanskelig for meg å navigere stolen der inne) vi fant et koselig sted på siden av stranden hvor vi slo oss ned, her fikk vi sitte i ro og det var ikke langt å gå rundt til stranden. Det var en benk der men den så vi ikke før vi skulle dra. Stranda var langt over våre forventninger. Den første meteren var det litt småsteiner og skjell rester, men etter dette var det nydelig sand. Det var også veldig langgrunt og bunnen gikk litt opp og ned så det kunne plutselig bli ganske grunt. Det var en helt klar grense til der de hadde ryddet som du så tydelig når du nærmet deg. Mens du gikk utover kunne du treffe på enkelte steiner eller skjell samlinger, men her stoppet vi bare opp og tok med oss skjellene hjem.

Grunnet at stranden ligger mot Lindøya er det nesten umulig å få til store bølger, de største kommer når noen båter bryter fartsgrensen, men selv da er de begrenset. Jeg observerte flere barn som fanget fisk og krabber og hørte flere ganger at de jublet av glede over fangsten.

Hovedstranda består av to (eller tre) strender delt opp av steiner og det går en sti på oversiden som fører til svaberget og mange små private mini strender. Du kan velge om du vil ligge på svaberget, murkant, stranda eller gress flekker litt opp i skråningen. Av ting å øya er det stor gressplen til lek, mange grillplasser med griller, ferskvann plassert rundt om kring fra små kraner, ruinene å utforske, toalett og cafe. Obs: i år er cafeen stengt for oppussing så ta med mat og drikke.

Toalettene var greie, 2 urinaler noen felles toalett og et handikap toalett. Rennende vann og såpe på utsiden.

 

Båten ut til øya går hvert time, og to ganger i timen tilbake til land. Den følger vanlig ruter sone 1 priser ( med overgang)

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg