Nordstrand bad

Mens folk flest fra Oslo pakker seg sammen på Bygdøy, dro jeg og tanta mi ned på Nordstrand bad.  Vi hadde pratet om hovedøya, men siden det bare ble oss to og jeg ønsket å lære veien ned dit, valgte vi Nordstrand.  Tanta mi gikk og jeg kjørte den elektriske rullestolen.

Nordstrand bad ligger veldig vakkert til, du har fin utsikt utover vannet, i motsetning til stranda vi bruker på hovedøya som ser rett over på bensinstasjonen på Lindøya. Selvfølgelig er området rundt stranda finere ute på øya, den er noe for seg selv og ligger ikke i nærheten av en vei. Men vi hørte Mosseveien bare en eneste gang, og det var når det var full utrykning og sirener.

Nordstrand bad består av en lang steinmolo som har gresskant på baksiden og går ned til stranden på den andre siden. Stranden er delt opp av store stein samlinger, slik at det ser ut som flere små strender.

På gresskanten er det fint å ligge og sole seg, men det går fint an å ligge på stranden også (selv om den er litt steinete) et stykke ligger det en betongkant i mellom moloen og stranden som er akkurat lang nok til å ligge på. Det er også benker på moloen for de som liker best å sitte ordentlig.

Stranden er delvis ryddet, det ser litt grovt ut fra land, men om du følger den ene lille stripen som er ryddet fra stranden, finner du fort ut at hele lengden er ryddet to meter ut. Kjempe fint å gå ut og bade. Her er det krabber nok til alle barna og de flokker seg rundt steinsamlingene som går ut i havet.

Området har også et hoppetårn (2-3 M gjetter jeg) og toaletter. På hoppetårnet er det stige du kan bruke til å gå opp og ned til vannet. Det er to toaletter, en felles og en handicap. Ingen av dem har låser som fungerer lengere og det er ikke tilgang til vann eller såpe, så det er fint å bruke havet til å vaske seg med.

 

Selv om det kom flere og flere folk utover dagen, følte vi aldri det var mye folk der. For de som vil ha det litt mer privat er det mulig å gå litt bort over på svaberget og finne seg en plass. Skal du hit må du huske å ha med deg mat og drikke.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg