et rullestol mareritt – men jeg vil på desu

Jeg har et råd til deg, ikke treng rullestol, det er et mareritt i møte med verden.

Til helgen er årets store event, desucon. Men grunnet størrelsen på conet har det nå flyttet ut av Oslo og til Lillestrøm (Norges varemesse) dette er sikkert kjempe bra for de fleste, for selv om det blir lengere å reise blir det større plass og kanskje litt oksygen.

Men dessverre er det alltid noen som faller utenfor, og somregel er det de svakeste.

Vanligvis har jeg brukt tt kort og kjørt taxi frem til døren, hoved delen av tiden har jeg suttet bak venninnen min sin stand så jeg kan hvile når jeg trenger dette. I år har de fjernet den ekstra stolen for de som har stand og flyttet utenfor tt kortet sine grenser.

Ikke noe problem tenker jeg, jeg har akkurat fått meg elektrisk rullestol og kan bruke denne, jeg må bare få den frem først. Alltid tenkt at jeg kan ta stolen på t-banen, men dette hjelper rent lite når t-banen blir stengt for sommeren. De har gitt den gledelige nyheten at den åpner fra Karlsrud i starten av juli, men det er akkurat for sent.

Med hjelp av støttekontakt prøver vi ut t-banen og buss for bane. Jeg kan kjøre t-banen så lenge noen er villig til å trykke på knappen som åpner dørene for meg, buss for bane gikk vel teoretisk, men ikke noe jeg vil oppleve igjen. Men min rullestol er god og jeg prøvekjørte den til t-bane stasjonen som er åpen noen dager senere, det virket. Første del i mål.

Så var det å ta kontakt med de som driver desucon for å sikre meg tilgang til strøm, for med så mye kjøring og en dag med opplevelser trenger nok stolen litt ekstra mat, hadde hvert trist å bli sittende fast der oppe, eller halvveis hjemme.

Det ble mye styr med å finne ut av hva slags batteri og slike ting, de på conet har hvert kjempe hyggelig men fant ut at det var best å legge saken til norges varemesse, noe jeg forstår. Irriterende at den mailen dukket opp 1 minutt etter at jeg hadde kjøpt billetter fordi jeg trodde ting var i orden, men det lar seg løse. Etter å ha gjettet vilt på hvem jeg skulle kontakte i norgesvaremesse (de har mange på kontakt lista si og ingen som sto som hjelpemiddel ekspert) fikk jeg sendt en mail. Svar fikk jeg også, men bare med spørsmål jeg ikke kunne svare på, så da var det å prøve å få tak i ergoterapeut, lykke til! Tilslutt gikk jeg inn på nav sin liste over hjelpemidler, fant leverandøren, lette litt etter kontakt informasjon og ringte dem, de nesten bare lo av meg. IKKE SETT GASS VARSEL PÅ LADERE OM DE IKKE ER MENT Å BLI TATT ALVORLIG!!!

Dette problemet endelig løst, jeg setter meg til å lage det jeg skal ha på meg av utkledning på conet.

Jeg kommer på at nsb gjerne vil ha beskjed før om du kommer med rullestol, og bra var det fordi når jeg leste igjennom regelverket for stolene fant jeg ut at stolen min er 20 cm for lang. Hvilket idiotisk hjelpemiddel sentral deler ut rullestoler som er 20 cm for lange til å kunne brukes de fleste steder. Akkurat her er det bra at jeg har asberger og leser igjennom alt, ellers hadde jeg bare møtt opp.

Nå har jeg sendt mail til nsb med målene på stolen min, og mail til hjelpemiddel sentralen om lån av mindre elektrisk rullestol over helga. Håper en av mulighetene viser seg å fungere.

 

Motivasjonen min til prosjektet begynner å synke veldig, men om jeg kommer meg på desu i år er jeg ganske sikker på at jeg har jobbet hardest for å komme dit. Med eller uten kostyme.

3 kommentarer
  1. Synd å høre om alt det du må igjennom :/ Men je håper du kjem på desu! :3
   P.S: Du kjenner itte meg x3 men tenkte å kommentere her^^

  2. Jannicke :3: koselig med kommentarer på bloggen også :-), blir spenende å se hva dagen i dag har å tilby av løsninger og hindringer.

  3. Hei. Mitt navn er Alejandro og jeg er prosjektlederen for Desucon.
   Jeg ble lenket dette innlegget, og etter å ha lest det du skriver tenkte jeg å se på hva vi kunne gjøre for at ting ble enklere for deg.
   Jeg har snakket med Norges Varemesse og de har meldt ifra om at de skal fikse strøm til rullestolen din og de skal ha sent en epost til deg om hvordan de skal ordne det. I tillegg skal jeg ordne en stol til deg på artstanden til din venn slik at du får hvilt deg på arrangementet. Jeg håper at dette fjerner to av dine bekymringer, slik at opplevelsen din blir bedre. Send en epost til meg via [email protected] med navnet på din venns artstand slik at vi får ordnet dette. Det viktigste for oss i Desucon er at uansett hva en man må stri med skal ikke det ødelegger con-opplevelsen. Med håp om et godt Desucon.
   -Alejandro

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg