kontrollkommisjonen er en løgn

jeg sitter og leser om behandlingen av «Eik» på Sykehuset Østfold Veum. Her lå han lenket fast til en seng i 28 dager.

Dessverre er det ikke slik at historien overasker meg, den legger seg bare i listen over selvfølgelig gjør de slikt, og selvfølgelig mener de at de gjorde rett. Min erfaring fra psykiske institusjoner er at de har lov å gjøre hva de vil med deg med unntak av drap og voldtekt. Og skulle det siste oppstå har de sikkert gode unnskyldninger eller løgner for å grave det ned også.

Det jeg reagerer på er setningen nederst i artikkelen- Derfor er systemet slik at all tvangsbruk kan påklages til kontrollkommisjonen. For ja du kan klage så mye du vil, men ikke tro de gidder å høre.

Det største overgrepet gjort mot meg var en tvangsinnleggelse hvor sykehuset gjorde alt feil, de la meg inn på feil grunnlag, de hørte ikke på meg og de glemte å informere kontrollkommisjonen om at de hadde tvangsinnlagt en mindreårig.

Etter halve oppholdet fikk jeg møte dem og de sa de aldri hadde hvert borti en så sterk sak før, men de følte ikke at de kunne slippe meg ut. For slikt gjorde de jo ikke.

Om ikke å bli kidnappet og voldtatt var nok, så ble jeg straffet for dette i 2 måneder. Låst inne og fortalt hvor slem jeg var som gjorde slike ting. De mente jeg måtte være psykotisk selv om alle testene viste at det ikke fantes spor av psykose. Dette grunnet reaksjon på medisin (det falt dem ikke inn at jeg bare ikke tålte medisinene de ga meg)

Dette overtrampet har satt større preg på meg enn noen av overgrepene jeg opplevde. Og den har sørget for en evig svikt av tillit til helsevesen, politi og mennesker i helhet.

Jeg var 14 år

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg