opera: robin hood

Et ordentlig kulturelt oppsett burde tygges på en stund før man legger sin dom over den, men jeg er redd for å tygge mer på tankene om denne nå, for da vil det ikke være noe positivt igjen.

Det var stort å være på sin første forestilling i operaen, trist at det vi så på ikke levde opp til forventingene.

Robin hood oppsettet handler om en familie på tre, faren i familien har laget et spill om robin hood og sønnen vil spille det, moren synes heller han burde være ute med vennene sine. Men det er noe merkelig med spillet og plutselig kommer robin hood igjennom døra, det er tydelig dette ikke er første gang dette skjer og etter mye om og men havner gutten i spillet.

Slik kommer vi i gang med Disney sin versjon av robin hood, vel i hvert fall om vi ser bort i fra alle de andre barna som er fanget i spillet.

Vi hopper litt i mellom verdener mens vi følger historien til robin hood.

De som sang hadde fine sang stemmer, men hva slags tekst har de fått? Og hvem er det som har bestemt melodien, eller kanskje heller mangel på melodi. Husker du hvordan du forestilte deg opera som barn? Damer som skrek høyt minst en gang pr setning og egentlig samme hvor i setningen? Slikt føltes det.

Først tenkte jeg stille for meg selv at jeg kanskje hadde misforstått, at jeg ikke likte opera. Men så kom jeg på at dette er ikke første jeg har sett og jeg likte den første. ( la boheme)

Egentlig tror jeg dette hadde fungert mye bedre som en musikal hvor de sang de få sangene som fungerte og spilte resten.

Barnekoret var forresten genialt med herlige toner som lindret såre ører.

Det var noen ting med kulissene og kostymene som også irriterte. Jeg kunne ikke i min villeste ide forstå hvorfor sheriffen var en gris og rådgiveren til Johan en rotte når ingen andre av rollefigurene var dyr. ( i Disney filmen er de forresten en grevling og en slange)

Noen nerdete detaljer ble også lagt merke til, det såkalte pc spillet var et xbox spill kjøpt på platekompaniet på salg. Håndkonsollen må ha hvert en kortholder, for en så tynn håndkonsoll har jeg aldri sett. Pc`n sto aldri på og det er ekstremt sjeldent en kan spille samme spill på håndkonsoll og pc. Og man kan i hvert fall ikke fikse en pc feil på en håndkonsoll.

Men det var noen morsomme sener og slutten var helt genial, det beste med hele opplegget (men kanskje litt mer for de eldre ungene og de voksne)

 

Siste innlegg