evig optimist/pessimist/realist

Forvirrer overskriften deg, vel slik er livet, vanskelig å sette inn i et mønster. Først vil jeg klarere, jeg er en realist. Jeg sitter ikke og funderer på om glasset er halvtomt eller halvfullt, jeg enten drikker det opp/ heller det ut eller fyller på. Problemet løst.

Men mange leser mine realistiske tanker som pessimisme, for jeg går ikke rundt og tror at jeg vinner i lotto. Jeg tror karusellen kommer til å falle ned en gang og jeg er ganske sikker på at elektrikeren ikke dukker opp.

Jeg kan fantasere om hva jeg kan gjøre med pengene om jeg vinner i lotto, men realistisk er det ikke, og om jeg vinner vil jeg heller bli positivt overasket enn kjempe skuffet hver lørdag.

Jeg kjører karuseller, for selv om jeg vet at ulykker skjer og om noe holdes i gang lenge nok vil det nesten sikkert skje, er oddsen for at det skal skje mens jeg sitter i karusellen utrolig liten. Selvfølgelig kan det være greit å se Ann fakta om tivoli og slik, men det er et matematisk stykke og man velger om man vil ta sjansen eller ikke.

Og elektrikeren dukker ikke opp 90% av gangene, men kommer dagen etterpå i stedet.

Men igjen er det mange som ser på meg som utrolig positiv, rett og slett fordi jeg er flink til å finne gode ting gjemt bak pessimismen.

Regner det får blomstene vann og de blir fine for oss

Må du avbryte noe du koser deg med grunnet lunsj, så får du bare mer styrke til å jobbe med det senere.

Har du vond betyr det at du er i live (denne tankegangen hjelper ikke alltid, men innimellom)

Den som intet deltar, intet vinner

Osv?

Jeg er realistisk, men kan virke evig optimistisk/ pessimistisk etter hvordan du ser på det. for alle ting har minst to sider.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg