en tullete ulv debatt

De fleste steder står det at oslo folk hovedsakelig er positiv til ulven, vi vil ha ulven vår osv? det er  til og med startet en navn avstemning i en av avisene. Man gir da ikke ville dyr navn? Dette gjør dem jo bare til en del av livene våre og minsker grensen i mellom oss. La ville dyr være ville og spar navningen til dyrene i dyrehagen.

Men tilbake til denne såkalte diskusjonen om ulvene burde få leve eller ikke. Diskusjonen burde egentlig heller gå på om Norges lover gjelder i hele landet eller bare utenfor oslo. Enn så lenge er ulvene i ulvesonen og skal derfor få være i fred. Dette er en sone som plager mange bønder og som vi tviholder på, men hvorfor skal den pluttselig ikke gjelde her?

Om ulvene beveger seg utenfor ulvesonen er dette noe som må diskuteres, det forstår jeg også, selv om jeg vil jobbe hardt for at de skal få leve. Ulvene er en av de få store rovdyrene vi har i landet og vi trenger noen for å holde økobalanse. Å ta liv av dyr som naturlig burde være der før de viser tegn til å være farlige er idiotisk.

Folk har levd rundt ville dyr i alle år, det handler bare om å vise hensyn. Både for vår sikkerhet og for dems. 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg