test for å få tillatelse til å bruke smart phones?

I dag slo det meg nok en gang, man burde ha en slags begrensninger på hvem som får ha smart phones og hvor de får bruke dem. Etter som det blir flere og flere funksjoner på mobilene ser folk ut til å glemme at de er i en verden full av andre mennesker rundt dem. Det burde i hvert fall være et minste krav om evnen til å multitaske.

Om du ikke klarer å gå å sjekke mobilen på en gang, burde det være forbud mot å sjekke telefonen offentlig. 99% av gangene er det ikke så farlig, men så møter du dama som får tekstmelding på vei opp rulletrappen, tar et skritt av, stopper for å lese. Det er direkte livsfarlig.

Kanskje et obligatorisk kurs på en bane som er satt opp av spesialister er nødvendig. Hvor man kan stoppe og ikke stoppe når man bruker mobilen. Opplæring til at man ikke må bråstoppe for å løfte opp en mobil, enten kan man fortsette å gå eller planlegge å gå til siden hvis man må stoppe.

I hinder løypa kan man få en tekstmelding i det man passerer en rulletrapp, en butikk dør, tett befolket område der alle beveger seg og et hjørne hvor ting er rolig. Hvor ville du ha stoppet for å skrive en sms eller sjekke klokka?

Og det skumleste med dette er at de somklarer å lage livsfarlige situasjoner med å gå og forholde seg til mobilen, snart setter seg inn i bilen sin for å kjøre hjem. Jeg ble plutselig mer utrygg når jeg er ute i trafikken.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg