melatonin bruk i søkelyset

Selvfølgelig registrerer du at medisinen du bruker blir omtalt i media, og selv om jeg ikke er i den brukergruppen som blir omtalt er jeg også langt under anbefalt aldre, noe jeg er fullstendig klar over.

Melatonin er et hormon som hjelper deg med å regulere døgnrytmen, men dette hormonet kan også ha påvirkninger på andre ting og er derfor ikke godkjent for bruk på folk under 55 år.
De vet rett og slett for lite om bivirkningene av langtidsbruk. Formerings evne er noe som kan bli påvirket, derfor alderen er satt til 55 år.

Om denne medisinen brukes på yngre anbefales det i korte perioder, men jeg går på det hele tiden.  Men i mitt tilfelle er det riktig.

Jeg har hvert hardt preget av søvnforstyrrelse siden jeg var 1 år gammel, og når jeg ble eldre har alt blitt prøvd. Grunnet dårlig søvn og ekstra stort søvnbehov grunnet sykdom har en døgnrytme hvert umulig.

Når jeg startet på Melatonin var det mange ting som skjedde, ikke bare sov jeg lengere om gangen og på natta, men sakte men sikkert ble anfallene mine mindre kraftig og jeg fikk mer krefter. Jeg gikk opp fra 1% til 10%. For de som ser meg nå vil ikke kunne forstå den forandringen dette hadde på meg, jeg har fortsatt veldig lite energi, men jeg klarer i hvert fall å ta vare på meg selv og bevege meg rundt noenlunde

Hva jeg synes om at denne medisinen blir gitt til barn og unge. Dette er et veldig vanskelig spørsmål, det er jo ikke bra at mange trenger medisiner for å sove om natten, men om det virker er det vanskelig å si at man ikke skal gi dem. Jeg sitter litt med følelsen av at utviklingen av et samfunn med mindre aktivitet og utviklingen av bruk av sovemedisin sikkert har en sammenheng, men det er viktig å huske at dette ikke alltid er tilfelle.

Jeg håper de finner ut av at dette er en trygg medisin og ta, for om den ikke gir langvarige bivirkninger er det helt klart at en medisin nesten uten bivirkninger og som ikke er vanedannende er best.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg