tiden for å kaste penger opp i løse lufta

Det tar ikke mange åndedrag før nett og butikker har forandret seg fra jul til nyttår, og mens vi kjøper alt slags tull til jul, er det kun en ting som gjeller til nyttår, raketter.

Her er det stor konkurranse på å få folk til å skyte opp så mye penger som mulig i luften, helst med de største og farligste og dyreste tingene fra dems leverandør.

Jeg kan se skjønnheten i fyrverkeri, men da helst når det er ordentlig lagt opp av profesjonelle. Ikke når 1000 vis skyter opp raketter i alle veier om og rundt hverandre.  

Folk bruker så mye penger på å skyte opp noe de kan nyte i noen sekunder, om det ikke drukner i alle de andre sine da.

Selv tår jeg trygt på verandaen og ser på, for selv om jeg synes et er idiotisk å bruke penger på dem, er det egentlig greit at andre er så idiotiske å kjøper dem, for da får jeg nyte dem gratis. Men jeg går ikke ut.

Om jeg var redd for pinneraketter, er det ingenting mot hva jeg føler mot disse store batteriene de selger nå.  Med en pinnerakett var sjansen for personskader sikkert større. Fulle folk som leker med små eksplosiver er ikke en god ide, men en pinnerakett har en sjanse til å treffe, ett batteri 100% større sjanse, bokstavelig talt.

Har du noen gang opplevd å få et batteri med 100 skudd veltene mot deg vet du at det bare er å prøve å løpe mens du hopper over skuddene som kommer og håper du ikke blir skadet. Første gangen dette skjedde slapp hele folkemengden unna med små brannsår, andre gangen var det bare meg og kjæresten min. jeg sto tilfeldigvis på en huske og husket da batteriet veltet og alle eksploderte under meg. Men naboer kom løpende ut og var bekymret og sa halv spøkende at det virket som om kjæresten min prøvde å ta livet av meg.

Fulle folk med små eksplosiver er like farlige med en og en som de er med pakker som står stødig på bakken. For om det først går galt med disse pakkene, ja da går det virkelig galt.

(ps: kjæresten min var ikke full da batteriet veltet mot meg, det tippet av kraften til det første skuddet, jeg så det)

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg