snill familie

Det har ikke hvert noen hemmelighet at jeg har hvert plaget av teppebiller i leiligheten min i flere år. Bydelen stilte så snilt opp med hjemmehjelp en gang i måneden og billene ble flere og flere, samme hvor mye jeg maste og klaget på dem fikk jeg ikke mine 4 timer (det er lovfast at om man har rett til hjemmehjelp har man rett til minst 4 timer i måneden)

Jeg søkte BPA siden jeg trenger hjelp til mer enn å vaske gulvene, hvis jeg ikke får hjelp kan jeg ikke hente julepynten på loftet, jeg får ikke lagd meg mat og ofte ikke handlet. Når jeg søkte BPA kom bydelen endelig igjennom og jeg klarte å krangle meg til først en time annen hver uke, så en time i uka helt på slutten. Da hadde de hvert her og sett på bille problemene mine.

Men bare kort tid etter at de endelig hørte på meg, fikk jeg vedtak om BPA i 3 ½ time i uka. BPA er en brukerstyrt personlig assistent og skal hjelpe meg med de tingene jeg ikke klarer å gjøre.

Siden jeg fikk BPA på våren satte jeg, bydelen og de jeg fikk BPA tjenesten av opp en plan. Siden billene hadde infisert klesskapene mine må alt fryses, og den enkleste måten å gjøre dette på er å vente på vinteren og kullegradene. Planen var at så fort det ble kuldegrader skulle jeg tømme klesskapene mine og vi skulle gå nøye igjennom dem mens klærne lå ute på verandaen og frøys.

Men tiden går og det viser seg fort at dette kontoret surrer mer enn det hjelper, for når kuldegradene kommer er det ikke hjelp å få. Grunnet at min originale assistent sluttet og mine krav om fast assistent har jeg endt opp med å få minimal hjelp de siste månedene. Handling og matlaging har ikke hvert mulig da all tiden går til nødvendig vasking.

Ikke har jeg fått den elektriske rullestolen som skulle gjøre handling og det å bevege seg i nærmiljøet enklere heller, jeg er nemlig nedprioritert så fullstendig at det snart har tatt et år. Helt greit at en 28 år gammel jente sitter låst inne i en leilighet full av biller i følge Nordstrandbydel og omsorgsspesialisten.

Så hvorfor startet jeg denne meldingen med å si jeg har snill familie? Jo fordi etter at jeg hadde slitt meg selv ut med å fjerne klærne, fortalte omsorgsspesialisten meg at de ikke kunne hjelpe ekstra på så kort tid (om de hadde stilt opp normalt hadde jeg ikke trengt ekstra hjelp) de sier de skal ringe tilbake, men gjør ikke dette. Så tilslutt tar mamma og tanta mi saken i egne hender.

Mens mamma hjelper meg med å vaske alle klærne (for vi må jo bli kvitt de nå døde eggene og larvene) kom tanta mi i dag og grundig støvsugde skapene på soverommet mitt.

Det ble litt mye for dem at jeg ikke kunne gå ut fordi jeg ikke har ordentlige varme klær, fordi alle klærne mine ligger på verandaen.  Om jeg vasket dem kunne jeg ikke ha dem noe sted siden de da bare ville bli infisert igjen. Og omsorgsspesialisten ville kanskje hjelpe meg om noen uker (men vi hørte jo aldri noe mer fra dem)

Nå håper jeg at neste gang noen kommer, at det blir tid nok til å støvsuge senga mi ordentlig, for det hjelper ikke i lengden å ta skapene, om jeg ikke tar den også.

Tusen takk til den snille familien min, jeg vet ikke hva jeg skulle ha gjort uten dere.

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg