ett naturtalent på veving?

Enten så er det å veve veldig enkelt, eller så er jeg et naturtalent. Jeg husker vagt i hodet mitt at jeg fikk prøve en slik stor vev på barneskolen, men siden vi var mange så var det ikke mye vi fikk gjort. Så fra å egentlig ikke ane hva jeg holdt på med i går har jeg lært meg  hvordan veven virker, altså prinsippet med disse veggene du løfter opp og ned etter som hvilke tråder du vil ha opp. Jeg forsto instinktivt hvordan man skulle lage mønstre midt i og tvinnet opp alt jeg hadde gjort for å spare på trådene.

Jeg dro å kjøpte meg litt tynnere bomullsgarn som passer veven mye bedre og skulle til å starte mitt første lille prosjekt da tvinninger på trådene inni veven irriterte meg, en tråd hadde også rykt. Det er jo en grunn til at den havnet på loppemarked.

Så først startet jeg på det jeg trodde skulle bli min største utfordring, oppsettet av veven, men det var faktisk ganske enkelt så jeg bestemte meg for å klippe vekk alt som var på veven og legge opp trådene på nytt. Det mangler ti tråder på den ene siden men jeg har kommet frem til at det ikke skader.

Så er det å starte på den store utfordringen om å få all den teorien jeg bare forstår, ut i praksis og kanskje klare å lage noe fint. For jeg vet at veien er lang fra teori til produkt. Men øvelse gjør mester.

 

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg