once in a blue moon? vel det er i morgen…

Du har sikkert hørt utrykket once in a blue moon, noe som betyr at det skjer sjeldent. Men selv om mange har hørt utrykket er det få som vet at den blå månen faktisk eksisterer, og at den kommer til å være på himmelen vår i morgen.

Siden kalenderen vår ikke passer helt med månedene opplever vi at fullmånene flytter på seg fra starten av måneden til slutten av måneden, vi tenker rent lite over at månen sirkulerer med 29 ½ dag og at i måneder det er 31 dager, kan det komme to fullmåner i løpet av en måned.

Dette skjer hver 2,7 år (altså nesten tre år i mellom hver)

Den 2. månen i løpet av måneden har fått navnet blue moon, ett utrykk som ble brukt av folk i 1524 (første bevis på utrykket) som navnet på en måne som kom for tidlig. Før i tiden brukte man jo månen som guide til når man skulle så og når man skulle høste inn, man ga navn til fullmånene som passet inn med det man skulle (harvest moon, hunters moon osv.) men når det dukket opp en ekstra måne i kalender året ga de den ett eget navn slik at den ikke skulle ødelegge systemet som allerede var i gang.

Wicca:

Den blåe månen blir sett på som ett godt startpunkt for noe nytt, en sterk måne å drive med magi så det kan være lurt å spare spesiell magi til denne kvelden.

Neste blå måne er: juli 2015

ps: i 1999 var det to blå måner i løpet av året, noe som er ekstremt skjeldent

(wicca and witchcraft third edition, wikipedia, moonphase app)

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg