å straffe små barn…

Nok en gang er disiplin i skolen noe som kommer opp i media, skoler prøver flere måter å løse de problemene de sliter med, men blir med en gang rettet opp med at de bryter en lov, diskriminerer eller bare gjør feil.

Alt dette er forresten somregel sant, men vi har kommet til en sitasjon der alt for mye oppdragelse er lagt til skolene uten at de har mulighet til å gjennomføre dette.

Denne gangen er det en skole i Halden som får gjennomgå fordi de straffer 5 og 6 åringer for å ikke klare å sitte rolig. Helt klart en umulig oppgave for barn på 5 år fra vårt samfunn og jeg tror på at denne praksisen skaper mer frykt en den hjelper elevene til å studere. Derimot kunne dette ha hvert en genial løsning i ungdomsskolen hvor elevene er litt mer forberedt på hva som er ventet av dem, og klarer å ta valgene rundt regelbruddene.

Så hvordan skal man da få 5 og 6 åringer til å sitte stille på stolen sin i hele 45 minutter og lære noe? Kanskje de egentlig er for unge til å gå på en sitte stille skole? Var ikke poenget når de flyttet ned førsteklasse til 6 år at de skulle kunne leke og herje under veiledning og læring? Mener vakt å huske setninger som mer fokus på opplæring under lek og aktiviteter osv?

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg