legemidler for mennesker, ikke dyr.

jeg vet nesten ikke hva jeg skal tenke når jeg leser i VG at 1974 dyr har blitt forgiftet av legemidler i fjor, ofte fordi eierne ikke vet bedre og gir dem smertestillende og beroligende fra medisinskapet.

Dyr og mennesker skal ikke ha det samme og man skal være veldig forsiktig med å gi produkter som er rettet mot mennesker til kjæledyrene sine. De fleste har nå fått med seg at sjokolade er giftig for hunder og at man må være forsiktig med hvor mye krydder dyrene får i seg, spesielt salt er farlig i store mengder. Kanskje de elsker spekeskinke, men det betyr ikke at de skal få det.

Er dyret ditt sykt må du dra til en veterinær for å få medisiner som er for dette dyret, jeg vet det er dyrt og man tenker at en paracet ikke skader, men dette er feil. Hunden eller katten din kan dø av en eneste paracet.

Men dyr er som barn, de putter mye de ikke burde i munnen sin, og faller en tablett på gulvet og du ikke er rask nok til å plukke den opp kan uhellet ha skjedd. Men ikke få panikk det er ting du kan gjøre ( tatt ut av VG sin hjemmeside)

 – Få dyret til å kaste opp. Dette kan gjøres ved å legge en stor teskje salt bakerst på tungen til dyret. Hvis dyret ikke kaster opp, men i stedet svelger saltet må den får god tilgang til vann etterpå.

 – Gi dyret medisinsk kull. Fås kjøpt på apoteket. Kullet suger opp medisinen i tarmen og transporterer det uabsorbert ut av dyret, slik at det ikke tas opp i kroppen.

 – Ring Giftinformasjonssentralens døgnåpne telefon 22 59 13 00. Her får du råd om hva som er giftig for dyret.

 – Kontakt veterinær.

Liten liste over ting dyr ikke tåler og lett får i seg:

– Tobakk

– Rotte- og musegift

– Rengjøringsmidler

– Maurmidler

– Plantevernmidler

– Frostvæske

– Mørk sjokolade

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg