en generasjon politihatere

om man har lest nyheter i det siste har man sikkert fått med seg den amerikanske trenden med å bruke politi på små barn. barn helt ned i 5 års alderen blir arrestert, satt i håndjern og i arresten for å ha mistet kontroll på skolen.

Dette er barn som er i en periode av livet hvor man forstår mer enn hva man klarer å kommunisere, og når man kommer til et slikt skille er det vanlig å utagere med skriking, sparking og slåing. ikke det at jeg synes denne oppførselen burde belønnes, men å bruke en så sterk overmakt som politiet kan veldig fort slå tilbake på samfunnet.

for det er sjeldent det blir spurt av barna hvorfor de reagerer slik som de gjorde, og om de blir spurt er det vanskelig å forklare og vanskelig å bli trodd. 5 år gamle barn blir ikke bare aggressive fordi det er moro, det er en grunn. og ofte er denne grunnen basert på noe som barnet synes er urettferdig.

urettferdighet er noe barn må lære seg å leve med, men de må lære seg det med forståelse og tålmodighet. de fleste synes det er enklere å lyve til barna når de ikke klarer å gjennomføre det de har lovet. “det har jeg ikke sagt”. og når barnet protesterer mot løgnen blir det straffet eller truet fordi de ikke oppfører seg. hvis man da i tillegg får politiet til å arrestere dem, blir politiet koblet opp mot urettferdigheten og løgnene. 

hvis dette overtrampet blir for stort har man barn som kobler politi og myndighet til undertrykkelse og redsel. og ved dette kan man risikere å skape en hel generasjon med mennesker som har stor forakt for det som skal holde oss trygg, samfunnet og politiet. 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg