falske voldtektsanklager

dagbladet kan fortelle om en Bodø mann som får millionerstatning på grunn av falsk voldtektsanklage og dom. 

han ble i 1993 dømt for voldtekt på en 18 år gammel kvinne, han fikk ett år og åtte mnd i fengsel og måtte betale kvinnen 75 000 kroner i erstatning.

Men i 2005 ble kvinnen avslørt og dømt for en rekke falske voldtektsanklager, både i Norge og i England.  Med denne dommen som bakgrunn fikk mannen ta opp saken sin igjen og ble frikjent. Mannen fikk da 1 815 000 kroner i erstatning, men nå har han fått ytterlige 1 450 000 millioner i erstatning og 300 000 i oppreisning.

mannen ble ufør like etter han hadde sonet ferdig og har nå fått bevist at det var påkjenningen av den feilaktige dommen.

********************************************************************************

Det er viktig å sette fokus på voldtekter og å få dømt de skyldige, men det er faktisk like viktig å sette fokus på falske anmeldelser.  For det er de falske anmeldelsene som gjør at de som virkelig blir voldtatt ikke blir trodd, det er de falske anmeldelsene som er diskriminerende mot menn og det er de falske anmeldelsene det er så alt for lett å slippe unna med.

det burde ikke være så lett for kvinner som har hvert utro, eller angrer å rope voldtekt i stedet for å ta konsekvensen av det valget de gjorde.

hvis de noen gang opplever å bli voldtatt vil de forstå hvor stor skade de falske anmeldelsene har gjort på de ekte, men det virker som om de aldri forstår hvilken skade de har gjort på mennene.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg