et evigvarende overgrep

i den siste tiden har jeg hvert redd for en mektig fiende, samfunnet. det hele startet på nytt etter at en god nettvenn av meg fikk slettet bloggen sin her på blogg.no på grunn av ett innlegg han hadde skrevet. Samfunnet og sensuren sin uendelige makt over det enkelte individ.

først skal jeg si at jeg ikke har lest innlegget han fikk stengt bloggen for, og ikke får jeg lest det om han ikke sender meg en kopi på mail heller.  Men jeg føler jeg trygt kan si at han ikke gjorde det han ble beskyldt for.

Når det kommer til meg om min redsel er den begrunnet mer på måten stengingen ble gjennomført. det faktum at blogg.no bare sletter hele blogger uten forvarsel eller mulighet for å forsvare, eller rette opp feilen. 

jeg har ingen planer om bevist bryte reglene på blogg.no, men jeg må innrømme at det er tanker, følelser og opplevelser jeg ofte er på grensen til å dele. ting som ikke er fint og rosa, derimot veldig mørkt og stygt. tanker som kommer av i gjentatte overgrep både av samfunn og enkelt personer. tanker som det ville vert godt for meg å dele og godt for mange andre å lese. ikke bare fordi de viser at du kan være sterkere enn minnene dine, men for at folk skal kunne forstå hvorfor folk kan klikke. 

mitt ønske om å forklare den syltynne grensen du lever på når du har opplevd at alt det rundt deg er din fiende. enten som omsorgssvikt som barn eller andre overgrep som eldre hvor samfunnet har delvis eller stor medvirkning i det som har skjedd. ønsket om å være den snille som hjelper de andre som sliter og behovet for å få aggresjonen ut av deg.

å skrive er et godt hjelpemiddel, men hva skal vi gjøre når samfunnet forteller oss at våre tanker, følelser og erfaringer er feil. når vår bearbeiding av minner blir stoppet av nye overtramp fordi de ikke vil at folk skal få høre eller lese, de kan jo få ideer.

for meg blir dette som et overgrep på nytt og på nytt, og hver gang jeg rekker ut en hånd for å bygge opp tilliten igjen blir den slått bort. jeg er uønsket i dette samfunnet, rett og slett fordi jeg er et resultat av feilene de ikke vil se.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg