jakten bakover i spillhistorien

jeg var oppe hos mamma og hun fortalte meg om et tp spørsmål hun hadde fått i helga, nevn tre av fruktene i pac-man.

da jeg begynte å se for meg spillet og gjette frukter var mamma imponert og jeg forklarte hvordan jeg gjettet meg frem til dem. for jeg hadde virkelig ingen minner av frukt fra det spillet. når jeg fortalte om brettet ble hun overasket og mente jeg hadde feil spill i tankene.  hun beskrev spillet som en figur som flyttet esker ut av en lastebil..

ut av denne uenigheten ble det en lang og koselig vandring bakover i spillenes historie, og min bror sine spill når han vokste opp. det tok meg bare sekunder å finne et pac-man bilde og vise mamma at jeg hadde rett, noe hun ikke tvilte på egentlig, er jo bare en av oss som er spill geek. Men hun fortalte om spillet hun husket og jeg var på full jakt, for bildet av figuren som flyttet disse eskene rørte noe inni hodet mitt.

mamma sin hukommelse når det gjelder konsollspillene, rekkefølge og hvilke som hørte til hvilke var selvfølgelig veldig blandet, men det tok ikke lang tid å tvinne opp mysteriet. duck hound og mario var lett, det var nes og denne var jeg gammel nok til å huske, men spillene bakover har jeg bare hørt om, og lest om.

mamma mente hun hadde spilt duck hound på noe hun trodde skulle være en datamaskin, og selv om det bare var noen få spill de hadde kunne det jo hende at man kunne kjøpe fler. jeg himlet litt med øynene og forklarte at det var mer en nok spill til Nes, og sikkert til den andre maskinen også, for den andre maskinen som hun da trodde var en datamaskin måtte jo være en comandore 64. det var bare å søke frem et bilde for å få dette bekreftet.

men nå var det dette spillet broren min hadde hatt på en slik lite lommespiller, før eller rundt comandore. jeg satte meg ned å så igjennom bilder av gamle nintendo lommespill, dette var min første tanke og jeg fikk bekreftet det av bildene jeg viste mamma, så jeg viste leverandør ca tid og konsoll. lenge satt jeg å klikket igjennom bilder og jeg fant ingen lastebil, derimot kommenterte jeg flere av spillene jeg snublet over. etter en god stund snublet jeg over det 1000 donkey kong bildet og husket at mamma sa noe om at det minnet litt om mario eller noe slik. oppgitt tittet jeg opp på henne og spurte om hu ikke mente donkey kong, og da var hun helt sikker, bilder bekreftet dette også.

jeg kunne forklare henne om mario sin opprinnelse i donkey kong og avkrefte at spillet fortsatt var i vår besittelse. jeg kunne også oppgitt fortelle henne at hun hadde fortalt meg når jeg var yngre at hun hadde kastet ut en spillmaskin det begynte å ryke av, dette var comandore 64 maskinen. litt oppgitt over at hun kastet den.

min spill karriere startet først på nes, men jeg hadde ganske god kontroll over hvilke andre spill som var i huset. donkey kong var ikke ett av dem, så om ikke broren min tok det med seg da han flyttet ut er det veldig urealistisk at det ligger nede i kjelleren nå. men det er vel lov å drømme.

ps: da jeg aldri har spilt donkey kong må jeg spørre, er ikke lastebil senen på starten av spillet? 

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg